1515

Stockholmsbörsen: Handlas på årshögsta

Tisdagen bjöd på munter stämning på Stockholmsbörsen som steg till de högsta nivåerna den här sidan nyårsafton. Bäst gick det för strålterapibolaget Elekta som stiger 5,7 procent.

Stockholmsbörsen bjöd på tisdagen på den fjärde handelsdagen i rad med gröna siffror. Det breda OMXSPI-indexet stiger med 1 procent och är därmed på den högsta nivån sedan den 30 december 2015. Även OMXS30 stiger med omkring 1 procent och passerade nivån 1.400 för första gången sedan slutet av april.

Bäst gick det för strålterapibolaget Elekta som strax efter att klockan passerat två var upp 5,7 procent. Nordea Markets höjer sin riktkurs för Elekta till 105 kronor från tidigare 100 kronor och återupprepade sin köprekommendation. Kursen ligger för tillfället på 72,15 kronor.

En annan vinnare var nischbanken Resurs som stiger med 4,3 procent efter en kvartalsrapport som föll marknaden i smaken. Även mätteknikbolaget Hexagon hade gott om ånga i maskinen och aktien stiger 4 procent i spåren ett knippe höjda riktkurser.

I andra änden av spektret hittar vi läkemedelsbolaget SOBI som faller 5,1 procent. Bolagets vd Geoffrey McDonough har sålt 300.000 aktier i bolaget av privata finansiella skäl. Sedan en längre tid tillbaka har SOBI varit omgärdat av rykten om ett eventuellt uppköp.

Small Cap-bolaget Black Earth Farming rusar med 14,7 procent i spåren av att bolaget meddelat att de diskuterar eventuell försäljning av landtillgångar i Ryssland.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?