Annons

Hälsovårdsbolag rusar på Wall Street

USA-börserna avslutade tisdagen oförändrat efter en positiv inledning, med Nasdaq snäppet bättre. Flera hälsovårdsbolag stack ut på plussidan, efter överraskande bra rapporter.

Dow Jones Industrial Average och S&P 500 stängde båda oförändrat vid nivåerna 18.532 respektive 2.182. Nasdaq steg 0,2 procent till 5.225.

På New York-börsen omsattes omkring 564 miljoner aktier, och på Nasdaq omsattes drygt 356 miljoner aktier.

Valeant Pharmaceuticals rusade drygt 25 procent efter att bolaget hållit fast vid sin vinstprognos från tidigare i år, även om det kvartal som rapporterades på tisdagen inte visade på ökad förlust.

Endo International hoppade nära 22 procent efter att kvartalsrapporten visat att bolaget vänt från förlust till vinst.

Hälsovårdsutrustningsbolaget Nevro redovisade förlust, som dock bara var en fjärdedel så stor som förlusten andra kvartalet förra året. Bolagets omsättning ökade markant. Aktien avancerade nära 17 procent.

Bristol-Myers, som tappade ungefär 20 procent i värde sedan nyheten om misslyckade testresultat i slutet av förra veckan, hämtade igen cirka 2,2 procent.

Att US Steel ska ta in nytt kapital tillkännagavs på måndagen, och detaljer om transaktionen väntas efter börsstängning. I väntan tappade US Steels aktie 6 procent.

Microchip Technology överträffade förväntningarna med bolagets rapport, och prognostiserade motsvarande eller bättre siffror för nästkommande kvartal. Microchip-aktien steg 7 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var 5 punkter lägre vid 1,54 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?