1515

Börsen väntas vända nedåt

Efter tre dagar i rad av uppgångar ser Stockholmsbörsen ut att öppna tisdagens handel på lätt minus.

Vid 8.40-tiden var terminerna för tyska DAX och franska CAC40 båda ned 0,2 för dagen. IG:s förhandel pekade på en nedgång för Stockholmsbörsens OMXS30-index om 0,1 procnet.

Börserna på Wall Street stängde måndagens handel svagt nedåt, med nedgångar för hälsovård och stark utveckling för energibolagen. Under morgonen har indexpilarna på de asiatiska börserna överlag pekat uppåt, med det regionala indexet MSCI Asia Pacific på plus för fjärde dagen i rad.

På hemmaplan lämnade Resurs och Moberg Pharma kvartalsresultat under morgonen.

För Resurs del blev rörelseresultatet, justerat för engångskostnader relaterade till börsnoteringen, 323 miljoner kronor, en bit över de 294 miljoner kronor som väntades av analytiker enligt SME Direkts estimatsammanställning.

Tillväxt av låneboken var 18 procent under kvartalet, klart över bolagets finansiella mål på medellång sikt. Ökad nyförsäljning och ett utvecklat produktutbud stärkte, betonade vd Kenneth Nilsson i sin kommentar.

Moberg Pharma redovisade en rejäl vinstökning och rörelseresultatet uppgick till drygt 31 miljoner kronor. Dock ingår en reavinst på 41 miljoner kronor från en varumärkesavyttring i det resultatet. Justerat för den skulle bolaget alltså ha gjort förlust i det andra kvartalet, en period under vilken bolaget har gjort stora satsningar på marknadsföring.

 

Ur morgonens övriga nyhetsflöde:

 

* Sobis vd Geoffrey McDonough har sålt 300.000 aktier värda runt 33 miljoner kronor i bolaget av "privata finansiella skäl".

* Fingerprints nytillträdde vd Christian Fredrikson sade i en intervju i Dagens Industri att bolaget ser stora tillväxtmöjligheter utanför smartphoneområdet, och att en etablering av nya verksamhetsgrenar inte väntas påverka lönsamheten.

* Astra Zeneca redovisar negativa fas 3-resultat gällande selumetinib för icke småcellig lungcancer.

* Jeffries upptar bevakning av Kinnevik med rekommendationen behåll och riktkursen 194 kronor. Kinnevik-aktien stängde måndagens handel på kursen 214:40 kronor.

* Den finska däcktillverkaren Nokian Renkaat redovisade resultat- och försäljningssiffror som i stort sett prickade förväntningarna som sammanställts av SME Direkts. Helårsprognosen om oförändrad försäljning och rörelsevinst upprepades samtidigt.

* Smyckestillverkaren Pandora lämnade i Köpenhamn siffror som överlag underskred konsensusförväntningarna. Prognoserna för helårets vinst och försäljning upprepades, medan investeringsprognosen höjdes.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?