1515

USA-börserna: Öppning i grönt väntas

Den månatliga sysselsättningsstatistiken från USA var bättre än väntat och terminerna på handelsplatserna i New York pekar på uppgång.

Vid 15-tiden pekade terminen för Dow Jones upp 0,6 procent, motsvarigheterna för Nasdaq och S&P 500 var strax efter med positiva rörelser på omkring 0,4 procent.

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 255.000 personer i juli, vilket var klart över analytikernas förväntan om en ökning på 180.000 personer. Arbetslösheten var alltjämt 4,9 procent, där hade analytikerna väntat en nedgång till 4,8 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

"Jag tror inte det kommer leda till en Fed-höjning redan i september, men fler och fler ansluter sig till arbetskraften och det är hälsosamt", sade Darrel Cronk på Fargo Investment Institute till Bloomberg News.

Priset på råolja återhämtade sig strax före amerikansk öppning efter att Wall Street Journal rapporterat om att flera Opec-länder vill återuppta samtal om ett eventuellt produktionstak. WTI-oljan handlades därmed till 41:9 dollar per fat, vilket är oförändrat mot gårdagens stängningsnivå och Brent handlades till 44:3 dollar, motsvarande en ökning på 0,1 procent.

Vidare i råvarusektorn hotas kopparmarknaden av en kraftig utbudsökning, rapporterar Bloomberg News.

"Guidningen från gruvbolag och vår egen analys pekar på att koppar är på väg in i stormens öga", skriver Goldman Sachs i en färsk analys som prognostiserar ett kopparpris på 4.500 dollar per ton om tre månader och 4.200 dollar om sex månader.

Koppar handlades till 4.810 dollar per ton, en nedgång på runt 0,4 procent.

Noterbart i förhandeln var att läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibb, som konkurrerar med svenska Astra Zeneca, rasade 22 procent efter att ha redovisat negativa fas 3-resultat för cancerpreparatet Opdivo. Astra Zeneca noterades 3,5 procent upp på Stockholmsbörsen.

Nedgång noterades också för skaparen av succéspelet Farmville; Zynga. Spelutvecklarens intäkter om 182 miljoner dollar samt ett justerat resultat kring noll för det andra kvartalet låg i linje med förväntningarna på marknaden. Däremot var guidningen för innevarande kvartal, där bland annat intäkter om 170-180 miljoner väntas, klart under konsensusprognosen på 202 miljoner dollar. Aktien handlades omkring 7 procent lägre än gårdagens stängningskurs.

Bättre gick det för gamingbolaget Activision Blizzard och ketchupjätten Kraft Heinz som handlades upp kring 2 respektive 4 procent. Båda bolagen släppte kvartalsrapporter sent i går kväll som var över analytikernas förväntningar, enligt Bloomberg News.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?