1515

New York-börser: Avvaktande handel i väntan på jobbsiffror

Det positiva sentimentet på aktiemarknaderna i Europa lyckades inte lyfta de amerikanska börserna på torsdagen.

Strax före klockan 18 handlades Dow Jones nästintill oförändrat vid nivån 18.350 medan S&P 500 hade stigit med 0,1 procent till 2.165. Nasdaq noterades likaså för en uppgång om 0,1 procent till 5.167.

De europeiska börserna steg däremot på bred front på torsdagen, sedan den brittiska centralbanken BOE sänkt räntan för första gången sedan 2009 och meddelat om ytterligare stimulanser för att hjälpa den brittiska ekonomin.

På den amerikanska aktiemarknaden inväntade investerare sysselsättningsrapporten som presenteras på fredagen.

"Morgondagens jobbsiffror är en katalysator för marknaden. Vi måste verkligen se någon ekonomisk tillväxt för att ytterligare garantera oss om att det kommer vara stigande vinster under det andra halvåret", sade Jim Davis, investeringschef för Private Client Reserve vid US Bank, till Bloomberg News.

På bolagsfront noterades Tesla för en mindre nedgång om 0,2 procent sedan elbilstillverkaren rapporterat en betydligt högre förlust än väntat men samtidigt upprepat sitt leveransmål.

Kellogg, tillverkaren av frukostflingor, avancerade samtidigt 2,1 procent efter höjda prognoser för helårsvinsten.

Square höjde helårsutsikterna för sin försäljning och mobilbetalningsbolaget rusade med 13 procent.

Efter USA-börsernas stängning väntas rapport från Linkedin, som nyligen har gått med på att bli uppköpt av Microsoft.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var ned 4 punkter till 1,50 procent.


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?