1515

Börsen: Stiger i öppning

Torsdagen bjöd på betydligt gladare miner på Stockholmsbörsen som stiger i den inledande handeln. Bäst gick det för oljebolaget Lundin Petroleum som stiger 4,7 procent i spåren av ett knippe rekommendationshöjningar.

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med betydligt muntrare miner efter tre dagar med röda siffror i ryggen. Både det breda OMXSPI-indexet OMXS30 stiger med 0,6 procent i den inledande handeln.  

Bromstillverkaren Haldex har mottagit ett bud på 100 kronor per aktie från tyska ZF Friedrichshafen som rekommenderas av Haldex styrelse. På onsdagen stängde Haldex på 104,25 kronor och marknaden verkar tro att det finns mer att hämta då Haldex stiger med 1,2 procent på torsdagsmorgonen.

Bäst gick det dock för oljebolaget Lundin Petroleum som stiger 4,9 procent. Analytikerna på DNB, Danske Bank, Nordea och TDS höjde sina rekommendationer för Lundin Petroleum i spåren av onsdagens kvartalsrapport.

Även mobiloperatören Millicom hade ånga i maskinen och stiger med 1,3 procent medan investmentbolaget Melker Schörling stiger 1,5 procent.  

I andra änden av spektret hittar vi bevakningsföretaget Securitas som backar 0,8 procent följt av hotellfastighetsbolaget Pandox som backar 0,6 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?