Annons

Asien: Breda uppgångar

Indexpilarna på de asiatiska börserna pekade mestadels uppåt under torsdagsmorgonen, stärkt av mindre uppgångar på USA-börserna och en återhämtning i oljepriset under onsdagskvällen.

Omkring klockan 8.15 svensk tid, hade Asienindexet MSCI Asia Apex stigit med 0,5 procent. I Hongkong steg Hang Seng Index 0,6 procent, medan Shanghai släpade efter något med en oförändrad notering.

"Den alltjämt dominerande inställningen i marknaden är att penningpolitiken gjort så mycket som den kunnat och att reflation nu kommer att komma från andra håll", sade Sharon Zollner, ekonom vid ANZ Bank of New Zealand, i ett kundbrev som refereras av Bloomberg News, och fortsatte:

"Realiteten är att styrräntor hålls kvar på rekordlåga nivåer vilket är stödjande för högavkastande tillgångar och Asienmarknaderna bör fortsatt dra fördel av detta, så länge som den befintliga miljön - med måttlig tillväxt och låg inflation - kvarstår".

Toykobörsen hörde till vinnarna i regionen med en uppgång på 1,1 procent. Bland sektorerna stack gruvbolag ut på uppsidan, däribland Sumitomo Metal Mining och Mitsubishi Materials som steg 7,7 respektive 4,7 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?