1515

Avvaktan på Wall Street inför nästa ränteledtråd

USA-börserna ser ut att öppna tisdagens handel utan någon tydlig riktning, enligt vad terminerna för de stora börsindexen pekar på.

Efter förra veckans väntan på vad Fed-chefen Janet Yellen skulle säga vid sitt hett emotsedda anförande i fredags, flyttas nu fokus mot nästa ledtråd kring USA-räntorna; den amerikanska sysselsättningsrapporten på fredag.

Blickarna riktas också mot Apple efter beskedet att EU-kommissionen på tisdagen har beordrat Irland att kräva bolaget på upp till 13 miljarder euro i obetald skatt plus ränta. Aktien var ned runt 1 procent i den amerikanska förhandeln. Redan på måndagen cirkulerade mediauppgifter om att en rekordstor skattesmäll var att vänta på tisdagen.

På de asiatiska börserna har det mestadels varit positiva indexrörelser på tisdagen, undantaget Tokyobörsen som slutade strax under oförändrat efter att dagen innan ha lyfts av försvagad yenkurs mot dollarn.

Oljepriset har stigit något medan priserna på basmetallmarknaden mestadels varit på lätt minus.

Strax före klockan 15 låg såväl Dow Jones-terminen som S&P 500-terminen nära oförändrade nivåer jämfört med måndagens stängning, medan det teknikorienterade (t ex Apple) Nasdaq noterades för minus 0,2 procent.

"Tisdagen ser ut att bli en av de lugnare dagarna i en annars bråd och viktig vecka för marknaderna, där investerarna, håller ett öga på fredagens jobbrapport efter Janet Yellens hökaktiga kommentarer i Jackson Hole i fredags", kommenterade Craig Erlam, marknadsanalytiker på Oanda, enligt Marketwatch.com.

Janet Yellen talade i fredags om att de senaste månadernas händelser har stärkt sannolikheten för en räntehöjning och vice-chef Stanley Fischer fyllde på tisdagen i med att hennes kommentarer indikerar att Fed kan höja räntan två gånger i år, inklusive vid mötet i september.

På dagens fortsatta makroagenda i USA finns hushållens konfidensindikator klockan 16.00. Prognosen för augusti ligger på 97,0, svagt ned från 97,3 i juli.

Bland andra enskilda aktier, utöver Apple, kan intresse riktas mot chokladtillverkaren Hershey, sedan Mondelez som bland annat äger Marabou och Oreo, har gett upp försöket att förvärva anrika Hershey. Aktien föll över 10 procent i förhandeln

Modeföretaget G-III Apparel, med kända märken som Calvin Klein och Tommy Hilfiger, har sänkt resultat- och försäljningsprognoser och aktien straffades med ett kursfall på 20 procent i förhandeln.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?