Annons

USA-börser: Fiat Chrysler upp efter rykten

På Wall Street var stämningen försiktigt positiv på onsdagskvällen. Ett tydligt lyft i oljepriset drog med sig energibolagen upp.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,2 procent högre vid 18.350. S&P 500 ökade 0,3 procent till nivån 2.164. Nasdaq steg samtidigt med 0,4 procent till 5.160.

Eftermiddagens statistik gav ingen riktig vägledning. Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade något mer än förväntningarna. ISM inköpschefsindex för juli sjönk något jämfört med månaden innan.

Oljepriset vände upp efter kvällens lagerstatistik från USA. Både WTI och Brent noterades för ökningar på mer än 3 procent. Även om råoljelagren ökade så minskade bensinlagren överraskande mycket, och energibolagsaktierna vände överlag upp vid tiden för statistiken.

Williams Companies steg 7,1 procent medan Marathon Petroleum avancerade 6,3 procent.

Försäkringsjätten AIG:s aktie ökade 7,3 procent, efter att bolaget redovisat ett resultat som överträffade förväntningarna. Dessutom annonserade AIG ett aktieåterköpsprogram på 3 miljarder dollar.

Biogen, som på tisdagen steg 7 procent efter att ha omgivits av uppköpsrykten, föll tillbaka på onsdagen och stängde minus 2,7 procent.

Apples underleverantör Qorvo har höjt sina prognoser för september vilket kan indikera att förbeställningarna av Apples Iphone 7 är större än vad man tidigare trott.

Apple steg 1,3 procent, medan Qorvo istället backade drygt 10 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation föll knappt 2 punkter till 1,54 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?