Annons

Räntor och valutor: Besvikelse i Japan

De japanska statslåneräntorna har rört sig sidledes under natten efter att ha stigit kraftigt under tisdagen då räntorna nästan nådde positiva nivåer. Yenen har stärkts till cirka 100:90 under natten.

Stillaståendet kommer efter marknadsreaktionerna på premiärminister Shinzo Abes stimulanspaket. Vid offentliggörandet av detaljer kring paketet på tisdagen stärktes yenen kraftigt och de japanska räntorna steg.

Satoshi Shimamura, räntechef på Mass Mutual Life i Tokyo tycker att utförsäljningen av japanska statspapper är "galen".

"Marknaden föreställer sig ett slut på lättnader från Haruhiko Kuroda. Ingen kan säga hur långt det här kommer pågå", sade han till Bloomberg News.

I Kina sjönk Caixin/Markit:s tjänste-PMI till 51,7 i juli jämfört med 52,7 i juni. Det sammanvägda indexet för industrin och tjänstesektorn steg till 51,9 i juli jämfört med 50,3 i juni.

Statistiken kommer efter att två industri-PMI gett blandade budskap. Det offentliga industri-PMI sjönk något medan Caixin/Markit:s steg något.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump ligger enligt den senaste opinionsmätningen cirka 4 procentenheter efter demokraten Hillary Clinton. Donald Trump har stöd av 42,0 procent av de tillfrågade medan Hillary Clinton stöds av 45,9 procent.

Donald Trump har samtidigt åter skapat en mediastorm när han vägrat stötta talmannen Paul Ryan i dennes kampanj för återval.

Dollarn har sedan svensk tisdagsstängning hållit sig oförändrad mot euron och handlas på nivåer kring cirka 1:1210. De amerikanska räntorna har samtidigt sjunkit 1 punkt sedan svensk tisdagsstängning.

I Storbritannien skriver NIESR i sin BNP-prognos att utsikterna kraftigt försämrats sedan Brexit-omröstningen. Under tredje kvartalet antas landet gå in i en teknisk recession, alltså negativ tillväxt två kvartal i rad.

Inflationen väntas gå upp mot 3 procent som en följd av ett svagare pund. NIESR antar att Bank of England kommer sänka räntan med 25 punkter vid kommande räntebesked och på sikt väntas en styrränta på 0,1 procent.

Simon Kirby vid NIESR sade att ytterligare stimulanser från Bank of England är "välkomna" i nuvarande situation.

"Vi ser också fram emot nye finansministerns [Philip Hammond] planer i sitt höstanförande", sade han.

Pundet har stärkts något mot dollarn jämfört med svensk tisdagsstängning, sedan de brittiska statslåneräntorna steg under tisdagen.

Här hemma är dagens makrohändelse publiceringen av Silf/Swedbank:s tjänste-PMI klockan 8.30.

På valutamarknaderna har kronan hållit sig oförändrad gentemot euron och stärkts cirka 1 öre mot dollarn.

Under onsdagen publiceras definitiva tjänste-PMI från flertalet länder bland annat Frankrike och Tyskland följt av data för hela euroområdet. Där väntas ett index på 52,7 i juli.

Även i Storbritannien väntas definitiva tjänste-PMI under dagen. Tidigare sjönk indutri-PMI mer än väntat efter Brexit.

Onsdag 6.40 (tisdag kl 16.15)
USD/SEK 8:5136 (8:5064) EUR/USD 1:1215 (1:1218)
EUR/SEK 9:5487 (9:5428) USD/JPY 100:78 (101:11)
Jp obl 2 -0,18 (-0,17) Jp obl 10 -0,08 (-0,08)
Ty obl 2 -0,60 (-0,60) Ty obl 10 -0,04 (-0,03)
US obl 2 0,68 (0,69) US obl 10 1,55 (1,56)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Törngren Magnell & Partners AdvokatfirmaAnnons

Advokatfirman som fortsätter att växa trots kristider

Törngren Magnell & Partners Advokatfirma (TM & Partners) växlar upp trots att världen befinner sig i en osäker ekonomisk verklighet. En expansion som bland annat yttrar sig i namnbytet till TM & Partners, nya större lokaler och ny senior kompetens inom bland annat obeståndsrådgivning vilket gör erbjudandet inom kristidsrådgivning både relevant och komplett. 

TM & Partners startades 2006 och var då en transaktionsinriktad byrå med M&A, Bank & Finans och Kapitalmarknad som kärnområden. Nu är byrån bra mycket mer än en ”transaktionsboutique”. 

– Vi har växt kontinuerligt genom att addera det vi bedömer ger mervärde till våra klienter. Alltid med fokus på att individerna vi knyter till oss är lagspelare. Sedan starten har vi lagt till specialistgrupper inom Fastighetsrätt, Infrastruktur & Entreprenad, Tvistlösning och Arbetsrätt. Under det senaste året har vi dessutom kompletterat med delägarkompetens inom Obestånd & Rekonstruktion och Tech, två sektorer med stor framtidspotential, säger Kristoffer Stråth, Managing Partner.

Byråkultur som skapar framgång 

Många av byråns aktuella uppdrag är i nuläget kopplade till den rådande konjunkturomställningen, vilket har ställt krav på att kunna stötta i transaktioner som kräver en bredare kompetens än normalt. Likviditetsproblem och risk för obestånd är en verklighet för många företag just nu.

– Vår satsning på Rekonstruktion & Obestånd, tillsammans med vår tidigare kompetens inom M&A samt Bank & Finans, har gjort att vi har kunnat förena kärnverksamheten med den specialistkunskap som krävs idag. Vi erbjuder nu hela kedjan i vår obeståndsrådgivning inklusive konkursförvaltarskap genom rekryteringen av den erfarne obeståndsadvokaten Bill Kronqvist som leder Rekonstruktion & Obeståndsgruppen tillsammans med Peter Törngren. Satsningen har under våren resulterat i att vi verkligen kunnat vara behjälpliga vid förvärv med obeståndsproblematik som en särskild utmaning. Ett sådant exempel är vår medverkan i den omtalade räddningsaktionen av Ving-gruppen där bl.a. Peter Törngren och jag själv arbetade tillsammans med Vaiva Eriksson, som ledde transaktionsteamet, säger Sten Hedbäck, Partner (M&A).  

Natalie Bretz, Partner (Fastighetsrätt, Infrastruktur & Entreprenad), framhåller att den väletablerade ”true partnership”-strukturen, som innebär att delägarnas ersättning inte är kopplad till individuell intjäning, medfört att firman jämförelsevis enkelt har kunnat strukturera om och förstärka där behov uppstått. 

– Vi tror starkt på att true partnership resulterar i bästa möjliga rådgivning för våra klienter, eftersom intern konkurrens minimeras. Ett lyckligt utflöde av detta är också att vi som firma kan vara snabbfotad när det gäller investeringar och anpassningar för framtiden. Som exempel står vi mitt i pandemin och lanserar en satsning på Fintech-området, där två av våra nya delägare Fredrik Gustafsson (Tech) och Eva Sundling (Bank & Finans) leder det arbetet, fyller Kristoffer Stråth i.  

– Den stora satsning byrån gjort de senaste åren på fastighetssidan har varit lyckosam. Fastighetsmarknaden är alltjämt likvid, fastigheter är på lång sikt alltid ett bra investeringsslag, och vi ser positivt på resten av året, säger Natalie Bretz.

Spetsad kärnverksamhet i fokus

TM & Partners har haft ett särskilt högt tryck i sin Bank- och Finansverksamhet under våren och sommaren, och det tycks inte ske någon avmattning inför hösten. Är det osäkra tider behöver både banker och låntagare se över hur de kan hantera situationen på kort- och lång sikt. 

– Vår verksamhetsbredd, med ett mycket starkt erbjudande inom Bank- och Finansområdet, samt att vi levererar relevant och senior rådgivning gör oss till en trygg partner i transaktioner och kan ge klienterna ett försteg oavsett bransch och komplexitet i transaktionen, säger Cecilia Rudels, Partner (Bank & Finans). Dessutom har vi relevant erfarenhet sedan finanskrisen 2008-2009 och är väl positionerade inte bara för att hantera nya transaktioner, utan även för att hantera insolvenssituationer genom pantrealisationer eller andra proaktiva åtgärder. 

Läs mer på www.tmpartners.se 

Om TM & Partners

TM & Partners har de senaste åren expanderat kraftigt med nya delägare och verksamhetsområden samtidigt som man har lyckats vinna både klienters och andra ledande advokatbyråers respekt och förtroende. TM & Partners har idag fler än 65 anställda och 17 delägare, som alla arbetar vid byråns kontor på Jakobs Torg 3. 

Kontakt: Kristoffer Stråth, Managing Partner
kristoffer.strath@tmpartners.se
08-400 283 00

 

Mer från Törngren Magnell & Partners Advokatfirma

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Törngren Magnell & Partners Advokatfirma och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?