ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bästa tiden att söka nytt jobb

  • Foto: Colourbox

Rekryteringsföretagen ser en boom av jobbansökningar lagom till att semestern lider mot sitt slut. Därför är sommaren den bästa tiden att söka sig vidare – det är nu du ska passa på.

Färre ansökningar når rekryteringsbyråerna under sommaren, men antalet annonser är ungefär desamma. Sommaren är ett ypperligt tillfälle att ta ett kliv i karriären.

”Konkurrensen är mindre samtidigt som företagen vill ha full styrka till hösten. Det kan vara ett bra tillfälle att söka en tjänst som man i andra fall kanske inte skulle få”, säger Johanna Edberg, internrekryterare på bemanningsföretaget Bravura.

Under sommaren finns mer tid att finslipa på formuleringarna i cv:t – och rekryterare har mer tid att lägga på dig.

”Dessutom är det ett väldigt bra tillfälle att utöka nätverket. Det är lättare att få tag på nyckelpersoner när det är lugnare på kontoren”.

Till hösten rusar arbetssökarna till bemanningsföretagen igen. I september förra året såg Bravura en ökning med drygt 40 procent jämfört med under sommaren. Andra rekryteringsföretag vittnar om samma sak. Enligt Peter Blixter, tf HR-chef på Poolia, behöver det dock inte innebära att fler faktiskt byter jobb.  

”Det finns en sådan tendens, hur stor den är hos oss vågar jag inte säga. Sedan är det inte sagt att man faktiskt byter jobb. Man kanske har gått och funderat under sommaren men väljer att stanna kvar hos sin arbetsgivare ändå”, säger han.

Funderar du på att göra slag i saken? Johanna Edbergs första tips till den som tänker söka nytt jobb innan semestern är slut är att använda tiden väl.

”Ta dig tid att putsa till din ansökan. Ansökningarna ökar mycket i september, så var ute i god tid. Skicka spontansökningar och använd dig av ditt eget nätverk. Ibland kanske det inte finns behov. Men när hösten kommer – och behovet dyker upp – så finns ditt namn färskt i minnet hos rekryteraren”.

Vad bör man tänka på när man skriver sin ansökan? 
”Läs annonsen ordentligt och anpassa ansökan efter den. Håll det enkelt och tydligt, jag som rekryterare vill ha en kortfattad beskrivning av varför du söker tjänsten och vad du gjort tidigare.”

Det är en fatal miss att punkta upp sina egenskaper i stället för att väva ihop dem med erfarenhet, enligt experterna.

”Det säger mig inte någonting. Sätt dem i stället i ett sammanhang och förklara hur egenskaperna yttrar sig."

Spara till en buffert? Hitta bästa räntan här (extern tjänst)

Stavfel och slarv drar ner helhetsintrycket, liksom lögner. Och det kan vara bra att hålla ett öga på sin digitala profil.

”Putsa gärna till din internetprofil och uppdatera Linkedin. Det kan även vara bra att göra en googling på sig själv för att se vad som finns”, säger Johanna Edberg.

Tyck till