1515

Europabörser: Bilbolag förlorare

De europeiska börserna inledde veckan med nedgångar. Mixade signaler från Fed i förra veckan ökade sammanvägt förväntningarna om en räntehöjning i USA i år.

Samlingsindexet Euro Stoxx 600 backade 0,2 procent, medan tyska DAX och franska CAC 40 tappade 0,4 procent. Londonbörsen höll stängt.

"Fed står redo att börja skruva åt tillgången av billiga pengar och är ett steg närmare att normalisera pengapolitiken. Det är inte nyheter som aktiehandlarna jublar över, och det är därför vi ser den här reaktionen på marknaden", skrev Naeem Aslam på Thinkmarkets i en analys, enligt Marketwatch.

Det franska infrastrukturbolaget Alstom steg 2,9 procent efter ett avtal med den nordamerikanska tågoperatören Amtrak, gällande 28 nya höghastighetståg, värt 1,8 miljarder euro.

Läkemedelsbolaget Roche steg 0,5 procent efter att bolagets Zika-test fått ett speciellt akuttillstånd av USA:s läkemedelsmyndighet FDA.

Biltillverkarna hörde till förlorarna. Peugeot och Fiat Chrysler sjönk omkring 1,5 procent, och Volkswagen tappade 1,3 procent. Ferrari drog åt andra hållet med en uppgång på 0,5 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?