ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Kortvarig Yellen-glädje

På Wall Street inleddes veckans sista handelsdag positivt och avancerade högre då Janet Yellen sade att argumenten för en räntehöjning har stärkts.

Styrkan i uppgången avtog dock efter att Feds vicechef Stanley Fischer, strax efter Janet Yellens tal, antydde att en septemberhöjning kan vara aktuell.

Klockan 18 var Dow Jones ner 0,1 procent, medan S&P 500 var oförändrad och Nasdaq handlades 2 procent högre.

I sitt anförande i Jackson Hole sade Janet Yellen enligt Bloomberg News bland annat att arbetsmarknaden i USA fortsätter att förbättras. I takt med att den amerikanska ekonomin närmar sig Feds mål för sysselsättning och inflation, stärks argumenten för en räntehöjning.

"Det är en förtroenderöst för USA:s ekonomi och för global tillväxt, och det lyfter marknaderna", sa John Canally på LPL Financial.

"Många hade väntat sig att hon skulle vara mer hökaktig i sina kommentarer, och prata om räntehöjning redan i september", fortsatte han.

Med rapportsäsongen i det närmaste avklarad - 50 av S&P 500-bolagen återstår - har omkring 80 procent av företagen överträffat vinstförväntningarna.

Hälsovård var bästa sektor med en ökning på 0,5 procent för segmentet. De stora Johnson & Johnson, Pfizer och Merck, steg mellan 0,5 och 0,6 procent. Veckans rubriknamn Mylan steg 1,5 procent vilket reducerar veckans nedgång till 10,5 procent för bolaget, vars prissättning av injektionspennan Epipen har kritiserats.

Telekommunikation var eftermiddagens förlorarsektor, med nedgångar på Verizon och AT&T på 0,9 respektive 0,6 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 1,57 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer