Annons

Europabörser: Yellen gladde

Börserna i Europa handlades i positivt territorium, med tilltagande uppgångar i samband med Fed-chefen Janet Yellens tal i Jackson Hole.

Samlingsindexet Euro Stoxx 600 och tyska DAX steg 0,6 procent, medan franska CAC 40 ökade 1 procent.

"En möjlig höjning i september är inte aktuellt, men de kommer säkert att börja processen inom kort", sa Guillermo Hernandez Sampere på MPPM till Bloomberg News.

"Det troliga är nog en höjning i december om inte ekonomiska data fram till dess blir en total besvikelse. Jag tror att marknaderna kommer att stå högre vid årets slut", fortsatte han.

Kinesiska Sinochem Internationals försök att förvärva franska Totals dotterbolag Atotech har avbrutits då parterna inte lyckades komma överens innan deadline. Totals aktie lyfte 2 procent efter nyheten.

Total var bäst av energisektorns tungviktare, före Royal Dutch Shell som var 1,2 högre och BP som steg 0,6 procent.

Läkemedelssektorn var sämst för dagen. Nischade investmentbolaget BB Biotech fortsatte 1 procent ned efter torsdagens nedgång om 3 procent. Bland de större bolagen ökade Sanofi och Bayer närmare 1 procent, medan Astra Zeneca och Shire backade lika mycket.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?