Annons

Börsen: Svajigt inför Yellens tal

Stockholmsbörsen ägnar veckans sista handelsdag åt att riktningslöst svaja kring nollstrecket. Marknaden väntar på att Fed-chefen Janet Yellen ska ge vägledning.

Vid klockan 13.10 har breda OMXSPI stigt 0,1 procent medan storbolagsindexet OMXS30 är oförändrat.

Utvecklingen i Stockholm följer de ledande Europabörserna där Frankfurtbörsen är ned 0,3 procent och Londonbörsen stiger 0,1 procent. Marknaden väntar på Janet Yellens tal vid Jackson Hole-konferensen som förhoppningsvis ska ge besked om den amerikanska centralbankens agenda. Fed-chefen håller talet klockan 16.00 svensk tid.

I Stockholm toppar Fingerprint Cards storbolagens förlorarlista. Nordea har inlett bevakning av biometribolaget och den första analysen slutade i en säljrekommendation med riktkursen 70 kronor. Det gör att aktien faller 4,2 procent till 108,70 kronor.

Klädjätten H&M är näst sämst med en nedgång på 2,5 procent. Storbanken HSBC har sänkt sin rekommendation till behåll från köp.

Mekonomen är sämsta Mid cap-bolaget med ett ras på 9 procent. Bolaget släppte före börsöppning en delårsrapport som var sämre än väntat.

Bland vinnarna återfinns Industrivärden som stått i fokus i veckan efter att Handelsbanken sålt sin aktiepost i investmentbolaget. Industrivärdens C-aktie är upp 3,1 procent.

Industribolagen Atlas Copco, Sandvik och Dometic stiger alla minst 1 procent och ger stöd åt börsen.

Ambulanstillverkaren Nilsson Special Vehicles släppte på fredagsmorgonen som visade på ökad omsättning och högre vinst. Aktien rusar 23 procent på First North.

Oljepriset faller tillbaka på fredagen, vid lunchtid handlas ett fat Brentolja till 49,30 dollar, ned 0,7 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?