1515

Uppstuds för oljan efter Opec-nyheter

Opec-relaterade nyheter fortsätter att orsaka tydliga svängningar i oljepriset. Efter onsdagens fall på nära 3 procent steg WTI-oljan 1,3 procent på torsdagen.

Saudiarabiens energiminister tror inte att någon signifikant intervention av oljemarknaden är nödvändig. Det rapporterade Reuters och refererade till en intervju vid ett event i Los Angeles. Uttalandet fick oljepriset att ta ett kliv nedåt, men sköt snart upp igen.

Tidigare på eftermiddagen gav ett meddelande om att Irans oljeminister Bijan Mandar Zanganeh kommer att deltaga i det informella Opec-mötet i Alger i september oljepriset fart uppåt.

"Nyheten om att den iranska oljeministern åker till Alger är positiv", sade Bob Yawger på Mizuho Securities till Bloomberg News.

"Det gör det mer sannolikt att det ska komma en överenskommelse om produktionsbegränsning. Det skulle vara en begränsning på mycket höga nivåer, men marknaden skulle ändå tolka det positivt", fortsatte han.

På metallmarknaden föll nickelpriset tillbaka till den lägsta nivån på sex veckor. Tidigare i år steg nickel så mycket som 25 procent, innan farhågor om efterfrågan i Kina och stora lager dämpade prisutvecklingen. Sedan årsskiftet har nickel nu stigit omkring 11 procent.

Analytiker på Liberum Capital uttrycker oro för efterfrågan på järnmalm. Stålproduktionen i Kina minskar sannolikt i år, och än mer nästa år på grund av sjunkande lokal efterfrågan.

Lagren av koppar som London Metal Exchange följer noteras på de högsta nivåerna sedan november. Barclays flaggar för en skarp nedgång i Kinas efterfrågan på koppar. Kina har minskat sin import till den lägsta nivån på 17 månader.


Innehåll från DentmeAnnons

Intresset för tandhälsa för företag växer

Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.
Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Nu finns det en förmån som gör skillnad för både anställda och arbetsgivare. Dentme är först ut i Sverige med att erbjuda tandhälsa för företag – och intresset för deras tjänster växer.

– För att kunna skapa en frisk arbetsplats måste man ha en helhetssyn kring hälsa, där tänderna i allra högsta grad ingår, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

https://bit.ly/39ZtzfL

Med Dentme som förmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt. Det menar David Kruse, medgrundare och vd på Dentme, och betonar att moderna arbetsplatser kräver moderna förmåner.

– Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas välmående, och i det ingår även tandhälsan. Tandhälsa som förmån kan dessutom vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden. I dag räcker det inte med att bara erbjuda en bra lön. Förmåner spelar också en stor roll, säger han. 

Lönar sig för företaget

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienten och tandläkaren via mobilen eller surfplattan. Förutom privatpersoner ger Dentme även företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda.

– Det finns folk på arbetsplatser som mår fruktansvärt dåligt på grund av sina tandbesvär. För vissa går det så långt att de behöver sjukskriva sig vid upprepade tillfällen. Att jobba förebyggande när det kommer till tandhälsa gör att många slipper besvär helt och hållet, vilket lönar sig både för företaget och individen, säger Hadi Ahmad. 

Ta samtalet på en kafferast 

Det första besöket sker via appen. Dina anställda inte behöver lägga arbetstid på att besöka en klinik, utan kan ta samtalet på en kafferast eller hemma i soffan. I kombination med appen erbjuds de anställda även en årlig undersökning på en närbelägen tandläkarklinik för att fånga upp och åtgärda begynnande skador. 

– Tandhälsa som förmån kommer att öka. Vi kan se att intresset från arbetsgivare som vill ligga i framkant växer. Det känns roligt och viktigt att få vara med och leda den utvecklingen – och bidra till en förbättrad tandhälsa, säger David Kruse. 

Länk: https://bit.ly/39ZtzfL

 

 

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?