1515

Norden: Sjöfraktbolag ned i Oslo

De nordiska börserna noterades för moderata nedgångar på torsdagen, i linje med övriga Europa.

Klockan 17.30 noterades samlingsindexet Nordic VINX 0,7 procent lägre till nivån 895.

Oslobörsens OBX-index stängde 0,4 procent lägre.

Oljetankerbolaget Frontline föll 5,5 procent. Swedbanks analytiker Erik Jensen Folkeson förväntar sig att prisbilden förblir fortsatt svag, bland annat av säsongsmässiga skäl, men också för att det har byggts många nya tankrar utan att efterfrågan har ökat.

"Vi ser att det är svårt för mellanstora råoljetankrar att täcka driftskostnaderna och jag tror att man framöver kan se fallande priser gällande supertanker. Intjäningsmässigt ser det svagt ut framöver", sade Erik Jensen Folkeson till TDN Finans.

Sjöfraktbolaget BW LPG föll 9 procent efter att bolaget rapport innehöll oväntade nedskrivningar och en prognos om låga prisnivåer i överskådlig framtid.

Laxbolagen Marine Harvest och Leroy Seafood Group fortsatte att hämta igen lite av augusti månads fall, med uppgångar på omkring 1,3 procent.

I Köpenhamn tappade OMXC20CAP 0,6 procent.

Signet Jewelers, som är återförsäljare av danska Pandoras produkter i USA, stod för en rapportbesvikelse på torsdagen, vilket kanske tynger Pandora-aktien i Köpenhamn, som föll drygt 2 procent.

Också Genmab backade lite mer än 2 procent, samtidigt som läkemedelskollegan Novo Nordisk tappade knappt 1 procent.

I Helsingfors sjönk OMXH25-index 0,6 procent.

Ståltillverkaren Outokumpus aktie utvecklades i särklass sämst av de finländska storbolagen med en nedgång på nära 5 procent. Livsmedelspaketeringsbolaget Huhtamäki var i topp med en 2-procentig uppgång.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?