1515

Smith vill blockera brexit

Brexit-processen måste frysas tills det brittiska folket åter fått ta ställning i en ny folkomröstning eller ett parlamentsval. Det säger Owen Smith, som kandiderar till att bli Labour-ledare.
Owen Smith.
Owen Smith.Foto:TT

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Från budget till lyx – så inreder du hemmakontoret utifrån vad du vill spendera

Fråga: vad kostar det att inreda ett hemmakontor? Svar: det beror på. AJ Produkter har tagit fram tre alternativ, i tre olika prisklasser, men påpekar att den viktigaste faktorn inte går att köpa för pengar.

Allt du behöver till ditt hemmakontor 

Trots att Folkhälsomyndigheten nu har lättat på restriktionerna och tillåter en tillbakagång till arbetsplatsen är det inte alla som vill eller måste jobba på kontor längre. Tidsvinsten med att slippa pendla alla dagar i veckan väger tungt när många argumenterar för att få fortsätta att jobba från hemmet. Och många företag ser en mix av distans- och kontorsarbete framöver.

– Oavsett var man väljer att jobba får inte de ergonomiska aspekterna bli styvmoderligt behandlade, säger Mimmi Fougstedt, inredare på kontorsspecialisten AJ Produkter.

– Därför är det viktigt att man tar arbetsmiljön på allvar även om man jobbar hemifrån.

Mimmi Fougstedt är inredare på AJ Produkter.
Mimmi Fougstedt är inredare på AJ Produkter.

Därmed inte sagt att det finns en lösning som passar alla. Vissa bor i hus och har möjlighet att inreda ett helt rum som kontor, medan andra vill försöka passa in en diskret arbetsplats i kök eller vardagsrum.

– Det är också olika hur stor budgeten är, och hur företag har valt att dela upp ansvaret för kostnaden. För vissa betalar arbetsgivaren hela summan, medan andra arbetstagare måste stå för kostnaden helt själva.

Saker som måste finnas med

Oavsett budget finns det ändå vissa saker som måste finnas med för att skapa en god arbetsplats.

– För det första en arbetsyta, för det andra något att sitta på, för det tredje en ljuskälla. Dessutom behöver de flesta lite plats där de kan ha sina grejer. Vi tror gärna att vi är så digitala, men jobbet för alltid med sig en del papper och prylar som behöver hitta sin plats.

På AJ Produkter möter man ofta både anställda och chefer som behöver rådgivning i hur det här kan ordnas på bästa sätt, och som en start för att hjälpa dem har man tagit fram tre olika alternativ i tre olika prisklasser:

Rörelse det viktigaste

Men, oavsett var man jobbar och vilket alternativ man väljer finns det en viktig del i en god arbetsmiljö som inte går att köpa för pengar.

– Det är inte bra för kroppen att sitta stilla i åtta timmar, och det gäller både om du jobbar hemifrån eller på arbetsplatsen. Därför är det viktigt att du lägger in pauser där du rör dig, och allra helst skaffar möbler som uppmuntrar till rörelse, till exempel ett höj- och sänkbart skrivbord, eller en så kallad aktiv stol som håller musklerna i rörelse under dagen, säger Mimmi Fougstedt.

Allt du behöver till ditt hemmakontor 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?