1515

Börsen: Positiv inledning på tisdagens handel

Tisdagens handel började på plus och i täten för uppgången går gruvbolaget Lundin Mining. Även medicinteknikbolaget Getinge som backade under måndagen, efter beskedet att vd Alex Myers får sparken efter mindre än ett år på posten, har nu vänt uppåt. 

Efter gårdagens svala stängning på Stockholmsbörsen blev det en munter start på tisdagens handel. Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index stiger med 0,6 procent medan storbolagsindexet OMXS30 klättrar 0,8 procent.

I täten för uppgången går gruvbolaget Lundin Mining och telekombolaget Ericsson som är upp 1,9 respektive 1,6 procent.

Medicinteknikbolaget Getinge, som straffades efter måndagens besked att vd Alex Myers får sparken efter mindre än ett år på posten, klättrar nu med 0,2 procent.

Magnolia Bostad ökade omsättningen och rörelseresultatet för det andra kvartalet mot bakgrund av en försäljning av två hyresrättsprojekt. Aktien är nu upp 1,6 procent.

Eltel, som säljer tekniska tjänster till ägare av infrastrukturnät, har tecknat fem finska avtal om transformatorstationer och luftledningar i Finland med Fingrid, Caruna och Elenia. Kontrakten är värda drygt 170 miljoner kronor och aktien stiger med 1,5 procent.

I botten hittar vi oljebolaget Lundin Petroleum och fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som backar med 0,3 respektive 0,1 procent. Även Loomis, som hanterar kontanter och värdeföremål, backar med 0,1 procent.

På morgonen kom nyheten att telekombolaget Tele2 förvärvar bolaget Kombridge, som bland annat erbjuder tjänster inom säkerhet och han hantering av uppkopplade enheter. Tele2 kommer omedelbart börja sälja produkten Kombridge Connect. Aktien går sämre än index och backar med 0,1 procent.  

Under morgonen har kursrörelserna på Asienbörserna varit små. Tokyobörsen backar på grund av stigande inköpschefsstatistik i industrin och att yenen delvis har hämtat sig mot dollarn. På fastlandet i Kina steg Shenzen med 0,3 procent. 

Oljepriset har fortsatt nedåt och ett fat nordsjöolja, Brent, handlas till ett spotpris på cirka 48,91 dollar. Samtidigt är spotpriset för ett fat nordamerikansk olja, WTI, cirka 47,11 dollar. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?