1515

Börsen: Elekta klättrar

Stockholmsbörsen fortsätter uppåt och i täten för uppgången går medicinteknikbolaget Elekta som noterar en uppgång på 2,2 procent. Även ståltillverkaren SSAB och gruvbolaget Boliden klättrar i tisdagshandeln.

Stockholmsbörsen fortsätter på plus och det breda OMXSPI-indexet är nu upp 0,8 procent medan storbolagsindexet OMXS30 noterar en uppgång på 0,9 procent.

I täten för uppgången går medicinteknikbolaget Elekta och investmentbolaget Ratos som noterar en uppgång på 2,2 respektive 1,8 procent. Även småspararfavoriten biometribolaget Fingerprint Cards klättrar med 1,8 procent.

Ståltillverkaren SSAB och gruvbolaget Boliden är upp 1,6 respektive 1 procent. En förklaring är att zink och koppar noterar en viss uppgång på basmetallmarknaden.

I andra änden av spektret finns nätverksvideoföretaget Axis som backar med 1,3 procent. På botten finns också fastighetsbolagen Atrium Ljungberg och Klövern som faller med 0,4 respektive 0,2 procent. 

Även kabeloperatören Com Hem och oljebolaget Lundin Petroleum tynger index. Båda aktierna backar med 0,1 procent.

Bland de mindre bolagen rusar taktätningsbolaget Nordic Waterproofing med 8,5 procent efter att ha redovisat sina siffror för det andra kvartalet.

Även kläd- och inredningsbolaget Lexington och CLX, som levererar molnbaserade kommunikationstjänster, har redovisat sina siffror för det andra kvartalet. Marknaden välkomnar dock inte bolagens kvartalsförluster och aktierna tappar 8 respektive 2 procent. 

Samtidigt rusar teknikkonsulten Hifab, som handlas på First North, med 7,5 procent efter att ha redovisat en omsättning på 124 miljoner kronor under det andra kvartalet.  


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?