1515

USA-börser: Oförändrat med en negativ dragning

Börserna på Wall Street bjöd på ännu en dag utan tydlig riktning under låg omsättning, och målgång för indexen inte långt ifrån där de inledde dagen.

Dow Jones och S&P 500 stängde 0,1 procent lägre till nivåerna 18.530, respektive 2.183, medan Nasdaq steg 0,1 procent till 5.245.

På NYSE omsattes 755 miljoner aktier, vilket är cirka 34 procent under 20-dagarssnittet. På Nasdaq omsattes 399 miljoner aktier, nära 16 procent under 20-dagarssnittet.

USA-dollarn stärktes efter ytterligare ett Federal Reserve-uttalande i helgen som antydde att en räntehöjning kan vara nära förestående. Dollarförstärkningen satte press på råvarupriserna, oljan backade 3 procent efter sju uppgångsdagar i rad, och energisektorn var svagast på Wall Street.

Marathon Oil föll nära 7 procent, och Halliburton tappade nära 4 procent. Rörelserna var mindre för indextungviktarna Chevron och Exxon, minus 0,4 respektive plus 0,3 procent.

Nasdaqs biotekniksektor var måndagens bäst presterande, mycket med anledning av Pfizers bud på Medivation värt 14 miljarder dollar, eller 81:50 dollar per aktie. Medivations aktie steg till 80:40 dollar, plus nära 20 procent.

Japanska Renesas Electronics sägs vara i slutskedet av förhandlingar om ett övertagande av Kalifornienbaserade halvledartillverkaren Intersil, till ett pris av nära 3 miljarder dollar. Inget av bolagen har kommenterat en eventuell affär. Intersil steg 19,8 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var 4 punkter lägre till 1,54 procent.


Innehåll från CompodiumAnnons

Luleåbolaget börsnoteras – väntar fortsatt stark tillväxt

Svenska Compodium är inne i en aggressiv expansionsfas och kunde visa upp en omsättningsökning med 25 procent i fjol. Nu förbereder bolaget för börsintroduktion den 9 november. I ryggen har man flera tunga investerare. 

Compodium är trots sin startup-approach gamla i gamet – bolaget som levererar en plattform med säkra kommunikationslösningar har funnits sedan 1997. Under det senaste året har Compodium vuxit kraftigt. Nu bedöms bolaget vara i rätt position för notering på Nasdaq First North. 

– Vi är redan ledande leverantörer av säker digital kommunikation till den regulatoriska marknaden i Sverige och växer snabbt både geografiskt och inom nya vertikaler. Alla företag som hanterar konfidentiell information är potentiella kunder, säger Lin Nordström, marknadschef på Compodium.

Stor befintlig kundbas 

I dag använder fler än 100 kommuner, regioner och privata företag Compodiums SaaS-tjänst för krypterade videomöten. Just nu tittar flera myndigheter på ersättare till amerikanska molntjänster och Compodiums lösning, som till skillnad från Teams och Zoom efterlever både GDPR och offentlighet- och sekretesslagen, är ett starkt alternativ.   

– Vår plattform driftas på svenska servrar, vilket innebär att information inte delas med tredje land utanför EU och EES. All kommunikation via våra tjänster är dessutom punkt-till-punkt-krypterad, plus att vi använder oss av stark autentisering. Vi kan alltså säkerställa att personuppgifter och känslig information inte hamnar i fel händer, säger Lin Nordström. 

Tar in 65 miljoner

Börsnoteringen på Nasdaq First North sker den 9 november. Då kommer Compodium ta in cirka 65 miljoner kronor. Bolagets värdering pre-money beräknas till 200 miljoner kronor.

Fem tunga investerare – Beijer Ventures, Erik Selin, Fårö Capital, Concejo AB (publ) och Quinary Investment – som gick in i bolaget i våras har förbundit sig att teckna för 50 miljoner kronor. 

– Kapitalet kommer delvis att användas till att göra fler förvärv och för att utöka inom marknadsföring och försäljning, så att vi kan fortsätta expandera lika aggressivt framåt, säger Lin Nordström.

Ta del av detaljerna kring noteringen av Compodium här.  

Om Compodium
Compodium levererar säkra, pålitliga och anpassade kommunikationslösningar till offentlig verksamhet och företag över hela världen. I produktportföljen finns bland annat en SaaS-tjänst för krypterade videomöten samt en tjänst för säker meddelandekommunikation. Den 9 november börsnoteras Compodium på Nasdaq First North Growth Market och tar i samband med detta in 65 miljoner kronor.

 Läs mer om Compodium här. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Compodium och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?