Annons

Stockholmsbörsen vände nedåt under lunchtimmen

Stockholmsbörsen tappade farten underlunchtimman och föll återigen ner under nollan. Tyngst var det för medicinteknikbolaget Getinge som backar omkring 4 procent efter att vd fått sparken.

Det ser ut att bli en svängig dag på Stockholmsbörsen som under lunchtimmen dök ner under nollan igen. När klockan närmade sig halv två hade både OMXSPI och OMXS30 backar med 0,1 procent.

Medicinteknikföretaget Getinge meddelade på måndagsmorgonen att vd Alex Myers får sparken efter drygt ett år på posten. Beskedet fick ett buttert mottagande av marknaden som sänkte aktien omkring 4 procent.

”Styrelsen och Alex Myers har skilda uppfattningar om Getinges framtida inriktning och därför har styrelsen gjort bedömningen att ett byte av vd och koncernchef behöver genomföras”, säger Getinges styrelseordförande Carl Bennet enligt ett pressmeddelande.

Andra förlorare på den måndagströtta börsen är gruvbolaget Lundin Mining som backar med 4 procent och investmentbolaget Ratos som faller 3 procent. Ratos backade även 6,2 procent på fredagen efter en kvartalsrapport som inte alls föll marknaden i smaken.

I andra änden av spektret placerar sig byggbolaget Peab som stiger 2,6 procent efter att flera toppchefer köpt aktier i spåren av förra veckans halvårsrapport. Även folkaktien Ericsson hade lite välbehövlig medvind och stiger med 1,1 procent.

Bland de lite mindre bolagen fortsatte bilbesiktningsbolaget Opus sitt segertåg och är upp 3,8 procent. I spåren av fredagens starka halvårsrapport har både Swedbank och Redeye höjt sin riktkurs för aktien.

Investmentbolaget Svolders röststarka A-aktie bjöd på en ny rusning, dock under mycket låg omsättning, på 18 procent till kursen 266 kronor. 101 kronor över bolagets substansvärde per den 19 augusti.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?