1515

Stockholmsbörsen: Terminer indikerar nedgång

Stockholmsbörsen ser ut att inleda måndagen sidledes eller något negativt, efter att OMXS30 förra veckan backade 1,5 procent till 1.393. Bland morgonens nyheter syns att Getinges relativt nya vd får respass.

Europaterminerna pekade med en halvtimme till börsöppningen ned med 0,1-0,2 procent. IG:s förhandel indikerade däremot en oförändrad öppning i OMXS30.

I Asien var det överlag mindre nedgångar i veckans inledande handel även om Tokyo noterades något högre. Fredagen på Wall Street bjöd på små förändringar med stängningar kring oförändrat eller ett litet minus.

Nordsjöoljan har sjunkit tillbaks mot 50 dollar medan metallerna genomgående visar nedgångar

Getinges vd sedan i fjol, Alex Myers, får sparken på grund av att han och styrelsen har skilda uppfattningar om medicinteknikbolagets framtida inriktning. Joacim Lindoff, chef för "Surgical Workflows" på Getinge, har utsetts till tillförordnad vd.

Enligt vad styrelseordförande Carl Bennet säger till Nyhetsbyrån Direkt har vd-bytet inget med den pågående FDA-granskningen av Getinge att göra; att meningsskiljaktigheter föreligger är något som har vuxit fram successivt, säger han.

 

 

Övriga nyheter:

* VD:n för Qliros mest lönsamma affärsområde Gymgrossisten avgår. Qliro självt fick ny vd den 1 augusti.

* The Marketing Group har aviserat ännu ett förvärv, nu av bolaget Vodrum med dotterbolag. Betalning sker åter med egna aktier, och affären klassificeras som en närståendetransaktion.

* Creades har utsett Nordic Capital-partnern John Hedberg till ny vd efter Per Frankling, som tidigare meddelat sina avsikter att gå till riskkapitalbolaget Triton.

* Flera näringslivstoppar har enligt SvD delgivits misstanke avseende givande och tagande av muta, och kallats till förhör, i spåren av SCA-fallet.

 

Rekommendationer:

* DI rekommenderar fortsatt köp i Ica.

* SEB har sänkt sin rekommendation för Nibe till behåll från köp, med bibehållen riktkurs, efter fredagens rapport. SHB höjer riktkursen och upprepar rekommendationen öka.

* Carnegie sänker rekommendationen för Humana till behåll från köp, med höjd riktkurs.

* Nyhetsbrevet Stockpicker behåller köprekommendationen för CTT trots kraftig uppgång, och höjer riktkursen till 93 från 75 kronor på ett halvårs sikt.

 

Dagens makrostatistikagenda är relativt tom. Klockan 10.45 publicerar Arbetsförmedlingen sin veckostatistik.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?