ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Moderaterna kritiserar Löfvens skatteuppmaning

  • Foto: TT

Statsminister Stefan Löfven kritiseras nu för sitt uttalande om att Storbritannien inte bör röra skatten under utträdesdiskussionerna med EU. "Att han ger sig på Storbritannien tyder på dåligt ledarskap", säger Maria Malmer Stenergard, skattepolitisk talesperson för Moderaterna.

Di har tidigare rapporterat om Stefan Löfvens uppmaning till britterna att undvika stora skatteåtgärder för att inte försvåra utträdesdiskussionerna med EU. Nu kritiseras statsministern av Moderaterna som menar att han fokuserar på fel saker.  

”Jag är uppriktigt förvånad över att Stefan Löfven hotar Storbritannien när det är tydligt att Sverige har egna, stora problem”, säger Maria Malmer Stenergard, skattepolitisk talesperson för Moderaterna, till Di.

Några av de utmaningar som Moderaterna pekar på är ökad arbetslöshet bland utrikesfödda och kostnader för bidrag och transferering som väntas öka med 77 miljarder kronor fram till 2020, enligt Maria Malmer Stenergard.

”Det är jätteutmaningar för Sverige. Dessutom väntas stora internationella förändringar inom bolagsskatt som kan innebära att jobb riskerar att försvinna utomlands”, säger hon.

”Att han ger sig på Storbritannien tyder på dåligt ledarskap”, fortsätter hon.

Tyck till