ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Björn Borg ökar försäljningen

  • Henrik Bunge, vd för Björn Borg. Foto: Jonatan Bylars
Klädbolaget Björn Borg ökade sin försäljning med över 23 procent under andra kvartalet, trots att de egna butikerna tappade. Fortfarande är det underkläderna som går bäst.

Sport- och underklädesföretaget Björn Borg ökade försäljningen till 122,2 miljoner kronor från 99,2 Mkr under samma period i fjol. Exklusive valutaeffekter ökade omsättningen med 24,8 procent.

”Delar av ökningen kan härledas till tidigare leveranser än föregående år vilket är ett resultat av ett effektivare produktflöde där vi kortat ner våra ledtider”, kommenterar vd Henrik Bunge den stigande försäljningen.

Bruttovinstmarginalen steg till 53,5 procent från tidigare 53 procent.

Rörelseresultatet blev 0,3 Mkr jämfört med ett minusresultat på 1,7 Mkr samma period i fjol, men resultatet efter skatt blev i princip oförändrat på minus 2,2 Mkr.

Samtliga marknader utom Norge har utvecklats väl, den norska plumpen beror på att distributören i landet rensat i sitt lager.

Björn Borg har i dag 40 butiker som tappade försäljning jämfört med samma kvartal i fjol.

”Färre besökare och mindre andel reaförsäljning är två stora förklaringsposter. Det är fortsatt underkläder och skor som driver tillväxten medan vår sportkollektion har något sämre försäljningsutveckling än föregående år”, skriver Henrik Bunge i rapporten.

Däremot växte bolagets egen e-handel med 15 procent under kvartalet  

Underkläder, bad och strumpor står för 61 procent av bolagets försäljning, medan sportkollektionen gick sämre än föregående år.

”För att omvandla det starka intresset för vår sportkollektion till ökad faktisk försäljning så har vi har under kvartalet fokuserat mycket på att förstå både befintliga och potentiella konsumenter”, skriver Henrik Bunge.

Björn Borgs kvartalsrapport
MSEK April-juni 2016 April-juni 2015
Nettoomsättning 122,2 99,2
Bruttovinstmarginal, % 53,5 53
Rörelseresultat 0,3 –1,7
Rörelsemarginal, % 0,2 neg
Resultat efter skatt –2,2 –2,3
Tyck till