1515

Stockholmsbörsen: Terminer indikerar plusöppning

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagens handel i positiv riktning.

På Wall Street vände börserna upp i samband med att Fed-protokollet från FOMC:s senaste möte i juli lades fram. Protokollet visade en fortsatt tveksamhet att höja räntan även om de vill ha policyalternativen öppna. Dow Jones stängde på plus 0,1 procent, S&P 500 på plus 0,2 procent och Nasdaq slutade på oförändrad nivå.

I Asien är det generellt uppåt på torsdagen, undantaget minus i Tokyo till följd av starkare yen.

På råvarumarknaden har basmetallerna vänt upp och oljepriset är stabilt.

Vid 8.40-tiden låg terminerna för tyska DAX- och franska CAC40-index på uppgångar om 0,6 procent. Förhandeln hos IG indikerade en positiv öppning för OMXS30 på 0,4 procent.

Från torsdagsmorgonens rapportflöde:

* Pandox bjöd på ett driftsöverskott för det andra kvartalet som var något bättre än väntat sett till SME Direkts prognossammanställning inför rapporten.

* New Waves rapport för det andra kvartalet var siffermässigt odramatisk då bolaget tidigare redovisat ett preliminärt resultat. Mot bakgrund av vad New Wave kallade en kraftig resultatökning släpptes valda resultatmått i slutet av juli och dessa bekräftas nu.

* Danska vindkraftbolaget Vestas slog med sin rapport förväntningarna med råge och höjer sina helårsprognoser.

Övrigt:

* Enligt SvD Näringsliv har Ericsson letat efter en vd-efterträdare till Hans Vestberg i två år utan att lyckas. Samtidigt har styrelsen tidigare försökt byta ut även finanschefen Jan Frykhammar.

Kvar att rapportera på torsdagen är bland annat Beijer Alma, med siffror kring lunch och bland USA-bolag Wal-Mart och Toro i eftermiddag och GAP efter USA-stängning.

Torsdagens makroagenda är ganska välfylld. Brittisk detaljhandel i juli publiceras klockan 10.30 och en halvtimme senare definitiv KPI-siffra för EMU-området. Protokoll från penningpolitiskt rådsmöte i ECB läggs fram klockan 13.30 och från USA skickas Philadelphia Fed index ut klockan 14.30.

På Fed-fronten håller New York-chefen William Dudley tal klockan 16.00, han räknas som en av de tre "tyngsta" personerna i Fedledningen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?