ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Peab steg mest på lugn Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen klamrade sig fast vid torsdagens inledande uppgång och höll sig på plus hela dagen. Bäst gick det för fastighetsbolaget Peab som steg 2,3 procent.

Torsdagen blev en lugn dag på Stockholmsbörsen som efter en initial uppgång på 0,7 procent höll sig kvar på den nivån hela dagen. Både det breda OMXSPI-indexet och OMXS30 stängde på plus 0,8 procent.

Bäst på storbolagslistan gick det för fastighetsbolaget Peab som studsade upp 2,3 procent i spåren av onsdagens ras på drygt 7 procent. Sektorskollegan Balder var hack i häl med en uppgång på 2,1 procent.

Även dagligvarubjässen Ica hade gott om ånga i maskinen efter onsdagens kvartalsrapport och aktien steg 2,4 procent.

I andra änden av spektret placerade sig fastighetsbolaget Klövern och trädgårdsbolaget Husqvarna som backade 1,1 respektive 0,8 procent.

På rapportfronten redovisade hotellfastighetsbolaget Pandox ett driftöverskott som var något bättre än väntat medan de totala intäkterna och nettoresultatet var något under analytikernas prognos enligt SME Direkt. Rapporten fick ett ljummet mottagande och aktien backade med 0,3 procent.

Ett betydligt muntrare bemötande fick rekryterings- och konsultbolaget Wise Group som redovisade en omsättning på 190,5 miljoner kronor för det andra kvartalet. 21 procent högre än under samma period i fjol. Rörelseresultatet landade i sin tur på 14,5 Mkr vilket kan jämföras med 6,9 Mkr under det andra kvartalet 2015. Rapporten mottogs med öppna armar och aktien steg 11,8 procent.

Även kommunikationsutrustningsföretaget Invisio tillhörde torsdagens rapportvinnare efter att ha redovisat bättre siffror än under samma period i fjol. Aktien steg 6,4 procent.

Guldbolaget Endomines hade en intensiv dag med en kvartalsrapport som visade upp en lägre omsättning än under det andra kvartalet 2015 samt en förlust på 13,5 Mkr. Bolaget meddelade även att vd Markus Ekberg får lämna bolaget. Aktien backade med 5,7 procent.

En av de senaste dagarnas mer spektakulära kursrörelser har investmentbolaget Svolders A-aktie bjudit på. Från tisdagens stängningskurs på 189 kronor steg aktien till 251 kronor på onsdagen vilket sedan följdes upp med som högst 275 kronor på torsdagen, dock med en låg omsättning, innan den föll tillbaka till 243,5 ronor. Svolders B-aktie stängde i sin tur på 172 kronor, ner 1,7 procent.

”Vad jag kan se finns det inget som gör uppgången i A-aktien rimlig. Det känns som den aktien helt enkelt är väldigt felprissatt. Visst kan det vara värt något att ha extra röster i Svolder men den här skillnaden mellan aktierna ska inte finnas. Det finns ingen mening att köpa A-aktien på de nivåerna”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies