Annons

USA-terminer: Indikerar öppning runt nollan

Terminerna för de ledande amerikanska indexen pekar på en börsöppning i regionerna kring nollstrecket. På rapportfronten lyckades inte detaljhandelsbolagen Target, Staples och Lowe's nå upp till förväntningarna.

Vid 15-tiden visade terminerna för Dow Jones och S&P 500 oförändrade nivåer, medan Nasdaq-terminen noterades på plus 0,1 procent.

De amerikanska börserna backade mellan 0,4 och 0,7 procent under tisdagshandeln, delvis tyngda av hökaktiga kommentarer från Fed-ledamöter. William Dudley, chef för New York-Fed, sade på tisdagen att marknaden till för låg grad prisar in räntehöjningar, och att en höjning är möjlig redan i september.

Från Fed-håll på onsdagen väntas under kvällen protokollet från policykommitténs senaste sammankomst.

"Folk kommer såklart att noga syna detta protokoll, särskilt med tanke på vad Dudley sa i går, det skrämde marknaden en del. Innan dess hade alla väntat sig att de låga räntorna skulle hållas under en längre tid. Folk bör använda detta som ett köptillfälle - givet utsikterna för tillväxten i USA tror jag att det är högst osannolikt, inför valet, att de höjer räntorna i september", sade Patrick Spencer, Londonbaserad aktiestrateg vid Robert W. Baird, till Bloomberg News.

På bolagsnivå var Target, Lowe's och Staples bland de sista att öppna räkenskapsböckerna för det andra kvartalet.

Efter att ha lämnat svaga siffror för kvartalet valde såväl Target som Lowe's att skala ned på sina prognoser för helårets resultat. Aktierna tappade 6 respektive 5 procent i förhandeln.

Kontorsmaterialsförsäljaren Staples redovisade å sin sida ett kvartalsresultat i linje med förväntan, och en prognos för det tredje kvartalet som på marginalen var svagare än analytiker väntat sig. Aktien handlades ned 2 procent.

Bättre gick det för klädkedjan Urban Outfitters, vars kvartalsresultat överraskade rejält på uppsidan. Resultatet per aktie var 0:66 dollar - högre än samtliga analytikerestimat som Bloomberg samlat in, och en bit över konsensusprognosen på 0:55 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?