1515

New York: Svag börsöppning väntas

Terminerna för de ledande USA-börserna pekade på en inledning något nedåt under tisdagens handel. Börsterminerna reagerade inte nämnvärt på statistik över KPI och bostadsbyggandet, som presenterades inför öppningen.

Strax efter statistiken utökades dock nedgången i terminerna sedan Fed-chefen i New York, William Dudley, sagt att tiden för en räntehöjning kommer närmare och han även påpekat att en höjning i september är möjlig.

Vid 15-tiden hade terminerna för Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq backat kring 0,2 procent.

Aktiestrateger som Bloomberg News talat med pratar också om att vissa större investerare verkar vilja ta hem sina vinster, efter den senaste tidens uppgångar.

Inflationsstatistiken visade på något lägre ökning i KPI i juli än väntat, jämfört med i juli i fjol. KPI steg med 0,8 procent och kärn-KPI gick upp 2,2 procent, jämfört med föregående år. Analytikerna hade räknat med uppgångar i KPI på 0,9 procent och i kärn-KPI med 2,3 procent, enligt Bloomberg News.

Vidare visade statistik att bostadsbyggandet i USA överraskande steg med 2,1 procent i juli. Här hade analytikerna räknat med en nedgång på 0,8 procent.

På bolagsfronten har byggvaruhuskedjan Home Depot levererat en kvartalsrapport med ett resultat och en försäljning i linje med förväntningarna. Helårsprognosen för vinsten per aktie höjdes emellertid och aktien var upp 0,3 procent i förhandeln.

Lågprisklädbolaget TJX backade däremot drygt 3 procent. Bolagets höjda prognos kunde inte leva upp till analytikernas förväntningar.

Vidare indikationer på läget i den amerikanska konsumtionen får investerare i veckan, då i form av rapporter från Wal-Mart Stores och Target.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?