1515

New York: Faller från rekordnivåer

Börserna på Wall Street backade tillbaks från rekordhöga nivåer i den inledande handeln på tisdagen. Vinsthemtagningar efter sommarens starka börser sägs vara en delförklaring, förnyade räntehöjningssignaler en annan.

Vid 16.15-tiden noterades Dow Jones Industrials, S&P 500 och Nasdaq alla för nedgångar om 0,2-0,3 procent.

William Dudley, Fed-chef i New York, sade på eftermiddagen att tiden för en räntehöjning kommer närmare och påpekade även att en höjning redan i september är möjlig.

Aktiestrateger som Bloomberg News talat med talar också om att vissa större investerare verkar vilja ta hem sina vinster, efter den senaste tidens uppgångar.

Oljepriset höll sig kvar på plus efter en uppgång på drygt 10 procent sedan torsdagseftermiddagen. Chesapeake Energy gick starkt också på tisdagen med en uppgång på 5,5 procent.

Praxair, som säljer atmosfäriska gaser till industrin, steg drygt 5 procent. München-baserade branschkollegan Linde har bekräftat att Linde och Praxair för preliminära samtal gällande ett sammangående. Ett kombinerat bolag skulle bli världens största leverantör av industrigaser. Från Linde betonar man dock att det inte alls är säkert att det blir någon transaktion.

Cintas Corporation, leverantör av uniformer och andra arbetskläder, köper branschkollegan G&K Services, som ska bli ett helägt dotterbolag. Cintas aktie steg 7 procent samtidigt som G&K rusade mer än 18 procent.

Byggnadssstatistik från USA på eftermiddagen visade en överraskande ökning i juli månad.

Byggvaruhuskedjan Home Depot rapporterade sitt andra kvartal innan börsöppning, vilken på det stora hela mötte förväntningarna. Bolaget höjde samtidigt helårsprognosen för vinst per aktie, och aktien steg 1 procent.

Lågprisklädbolaget TJX backade däremot drygt 2,5 procent. Bolagets höjda prognos var inte tillräckligt för att glädja investerarna.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation 2 punkter till 1,57 procent.


Innehåll från DentmeAnnons

Intresset för tandhälsa för företag växer

Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.
Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Nu finns det en förmån som gör skillnad för både anställda och arbetsgivare. Dentme är först ut i Sverige med att erbjuda tandhälsa för företag – och intresset för deras tjänster växer.

– För att kunna skapa en frisk arbetsplats måste man ha en helhetssyn kring hälsa, där tänderna i allra högsta grad ingår, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

https://bit.ly/39ZtzfL

Med Dentme som förmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt. Det menar David Kruse, medgrundare och vd på Dentme, och betonar att moderna arbetsplatser kräver moderna förmåner.

– Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas välmående, och i det ingår även tandhälsan. Tandhälsa som förmån kan dessutom vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden. I dag räcker det inte med att bara erbjuda en bra lön. Förmåner spelar också en stor roll, säger han. 

Lönar sig för företaget

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienten och tandläkaren via mobilen eller surfplattan. Förutom privatpersoner ger Dentme även företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda.

– Det finns folk på arbetsplatser som mår fruktansvärt dåligt på grund av sina tandbesvär. För vissa går det så långt att de behöver sjukskriva sig vid upprepade tillfällen. Att jobba förebyggande när det kommer till tandhälsa gör att många slipper besvär helt och hållet, vilket lönar sig både för företaget och individen, säger Hadi Ahmad. 

Ta samtalet på en kafferast 

Det första besöket sker via appen. Dina anställda inte behöver lägga arbetstid på att besöka en klinik, utan kan ta samtalet på en kafferast eller hemma i soffan. I kombination med appen erbjuds de anställda även en årlig undersökning på en närbelägen tandläkarklinik för att fånga upp och åtgärda begynnande skador. 

– Tandhälsa som förmån kommer att öka. Vi kan se att intresset från arbetsgivare som vill ligga i framkant växer. Det känns roligt och viktigt att få vara med och leda den utvecklingen – och bidra till en förbättrad tandhälsa, säger David Kruse. 

Länk: https://bit.ly/39ZtzfL

 

 

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?