1515

Börsveckan: Rekommenderar köp i Capio

Börsveckan rekommenderar köp i Capio, Nilörngruppen, AQ Group och IAR Systems i det senaste numret av tidningen. I säkerhetssektorn föredras G4S framför Securitas och bland speloperatörerna är varken Betsson, Unibet eller Leovegas köpvärda.

Säkerhetsbolagen G4S och Securitas gynnas av en ökad efterfrågan i kölvattnet av ökade säkerhetsrisker i världen. Börsveckan rekommenderar köp i G4S, då ledningens åtgärder bäddar för en vändning i bolaget. Securitas är dock lite för dyrt för en köprekommendation.

Verkstadskonglomeratet AQ Group ser inte särskilt dyr ut trots kursuppgången som varit, menar Börsveckan som ser en kurs uppåt 200-210 kronor som högst rimlig det närmaste året. Aktien, som handlas på Aktietorget, ligger i dag kring 184 kronor.

Värderingen i IT-bolaget IAR Systems på kort sikt beskrivs som problematisk, men avtalet med Rensas bidrar till att Börsveckan ser aktien som köpvärd på ett års sikt.

Capios defensiva profil, goda tillväxt och positiva lönsamhetstrend gör aktien intressant och rekommendationen blir köp, enligt tidningen som också "lutar åt köp" i Nilörngruppen.

Unibet lyfts fram som det bästa bolaget bland speloperatörerna, men Börsveckan tror att Unibet blir billigare innan det blir dyrare och väntar in ett bättre läge.

Börsveckan tycker inte heller att Betsson är köpvärd än och hänvisar bland annat till en inbromsning i tillväxttakten.

Inte heller Leovegas är köpvärd då bolagets tillväxt är dyrköpt och mer än hälften av intäkterna återinvesteras.

Värderingen i Thule ska vara högre än börssnittet, menar Börsveckan som dock anser att uppsidan är något begränsad på nuvarande nivåer.

Tidningen tycker också att risken i skolkoncernen Academedia är lite för hög och ger rekommendationen avvakta.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?