1515

Uppåt på börsen

Stockholmsbörsen vände upp vid lunchtid på torsdagen och parkerade sig över nollstrecket under eftermiddagshandeln.

I Europa var utvecklingen blandad på de större börserna. Haldex backade sedan det verkar troligt att det inte blir något ytterligare höjt bud. H&M lyfte inför försäljningssiffror på måndag.

Vid 14.40-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp 0,5 procent till nivån 1.413. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 5,4 miljarder kronor.

Storbolagsindexet toppades av H&M som steg 2,2 procent. På måndag väntas klädjätten redovisa sina försäljningssiffror för juli. Inom indexet steg Fingerprint 1,4 procent.

Sämre gick det för SSAB som tappade runt 1 procent. Råvarusektorn var sämsta sektorn i Europa tillsammans med oljesektorn.

På torsdagseftermiddagen kostade ett fat Nordsjöolja runt 44 dollar.

I oljesektorn tappade Shamaran ytterligare 2 procent, sedan bolaget bekräftat uppgifter om att produktionen vid Atrush-fältet skjuts upp än en gång. Africa Oil, ett annat Lundin-bolag, steg dock över 8 procent, sedan Macquarie inlett bevakning med betyget outperform och argumenterat för att aktien är en av de biligaste inom sitt gebit.

Bromstillverkaren Haldex föll alltså närmare 5 procent till 100 kronor jämnt, sedan SAF-Holland meddelat att budet på 94:42 kronor per aktie inte kommer att höjas. Därmed är likaledes tyska ZF:s bud på 100 kronor alltjämt det högsta.

Riktigt ljust var det var solenergiproducenten Etrion, som rapporterade sin första nettovinst sedan det tredje kvartalet 2014 och betonade sin fokus på den lönsamma japanska marknaden. Aktien lyfte 15 procent.

I motsatt riktning gick seniortelefontillverkaren Doro, som rapporterade ett rejält vinstfall för det andra kvartalet. Bolaget har dock varnat för detta tidigare. Aktien föll närmare 3 procent.

IT-konsulten HIQ:s kvartalsresultat var i linje med förväntningarna. Aktien steg något.

Biometribolaget Precise ångade på, upp 14 procent, utan några uppenbara nyheter.

Troax var oförändrad efter sin rapport trots lägre vinstmarginal än förra året.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?