Annons

Stockholmsbörsen: Fortsatt nedåt på börsen

Stockholmsbörsens negativa öppning på onsdagen höll i sig in på den tidiga onsdagseftermiddagen. Storbolagsindexet rörde sig under nollstrecket, och uppvisade samma försiktiga rekyl som de stora europeiska handelsplatserna.

Vid 13-tiden hade OMXS30 backat 0,26 procent, och stod i nivån 1408. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick vid samma tid till drygt 4,2 miljarder kronor.

Oljepriserna var ned cirka 1 procent och nordsjöoljan handlades strax under 45 dollar fatet. Saudiarabien ska enligt uppgift ha producerat en rekordhög mäng olja under juli.

Basmetaller såväl som ädelmetaller steg däremot på bred basis.

Av bolagen på OMXS30 låg Fingerprint i topp, 1,5 procent upp. Stänger aktien på plus på onsdagen blir det den sjätte handelsdagen i rad som bolaget stänger med uppgångar.

Spelbolaget Leovegas lade fram sin kvartalsrapport under morgonen. Bolaget föll 6 procent på börsen efter att kvartalssiffrorna var svagare än analytikerna räknat med. Trots detta är vd Gustaf Hagman positiv inför framtiden.

"Vi känner oss trygga i vår tillväxt och i vår strategi och hur saker och ting går just nu. Det går som tåget om jag får uttrycka mig så", säger Leovegaschefen till Nyhetsbyrån Direkt.

Gruvbolaget Semafo redovisade ett kvartal som överlag låg under samma period i fjol. Resultatet efter skatt noterades till 7,1 miljoner dollar, mot 22,1 under det andra kvartalet 2015.

B3IT, en nyligen listad IT-konsult, steg med nästan 5 procent på onsdagen, efter att ha blivit stämplade med köprekommendation från Nordea.

Nordeas storägare Sampo backade 2 procent i Helsingfors, efter att försäkringsbolaget presenterat kvartalssiffror under förväntan.

På Köpenhamnsbörsen föll Novozymes med nästan 10 procent på en svag rapport. Bolaget sänkte prognosen för den organiska tillväxten under helåret mot bakgrund av den svaga tillväxt man uppvisade under det andra kvartalet.

Den brittisk-danska Securitaskonkurrenten G4S steg 14 procent efter att ha redovisat en god vinsttillväxt för det första halvåret.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?