Annons

Stockholmsbörsen: Studsar vidare

Stockholmsbörsen fortsätter att bete sig som en pingisboll och studsar på torsdagen uppåt med 1,4 procent. Bäst går det för tobaksbolaget Swedish Match som stiger med 3 procent.

Torsdagen bjöd på ett betydligt mysigare börsklimat efter att Stockholmsbörsen inlett veckan med tre blodröda handelsdagar. Vid 14-snåret hade det breda OMXSPI-indexet stigit med 1,4 procent medan OMXS30 var upp 1,7 procent.

Bland storbolagen gick Swedish Match i bräschen för uppgången med 3 procent följt av oljebolaget Lundin Petroleum och läkemedelsbolaget Sobi som stiger 2,9 procent. Även stålbolaget SSAB smidde medan järnet var varmt och aktien stiger 2,7 procent.

I toppen av minuskolumnen hittar vi kylskåpstillverkaren Dometic som backar med 1,6 procent följt nischbanken Resurs som backar 0,9 procent och fastighetsbolaget Fabege som tappar 0,7 procent.

Storbankerna, som tillhör veckans riktiga slagpåsar, fick ett betydligt mjukare mottagande på torsdagen. Handelsbanken stiger med 1,7 procent medan Nordea är upp 1,6, Swedbank 1,5 och SEB 0,9 procent.

Det Mid Cap-listade läkemedelsbolaget Orexo hade fortsatt ånga i maskinen efter onsdagens uppgång på 9,9 procent och stiger med 6,1 procent på torsdagen. Uppgången sker i spåren av att amerikanska myndigheter planerar att lätta på restriktionerna för att skriva ut medicin mot opiatberoende.

Fastighetsbolaget Hemfosas vd Jens Engwall meddelade att han har för avsikt att lämna det operativa ansvaret före utgången av 2017 efter att successionen säkrats. Hemfosas aktie handlas på torsdagen även exklusive rätt till utdelning på 1,05 kronor. Aktien backar dock med 3 kronor eller 3,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?