Annons

Stockholmsbörsen: Bred nedgång i tisdagshandeln

Börsveckan fortsätter med röda siffror och Stockholmsbörsen backade med 1,5 procent. Bland förlorarna fanns ståljätten SSAB som föll med 3,4 procent.

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt under tisdagen och det breda OMXSPI-indexet backade med 1,5 procent. Storbolagsindexet OMXS30 föll med 1,7 procent.

De indextunga Storbankerna, som gick svagast under måndagen, fanns även bland tisdagens förlorare. Swedbank, SEB och Nordea backade mellan 2,2 och 3,2 procent medan Handelsbanken föll med 3,3 procent. En av orsakerna till att bankerna fanns i botten är oron för andelen dåliga lån i den sydeuropeiska banksektorn.

Oljepriset backade med cirka 4 procent och drog med sig råvarusektorn i fallet. Ståljätten SSAB gick sämre än index och backade med 3,4 procent trots att Pareto höjer sin rekommendation för aktien till behåll från tidigare sälj. Även gruvbolaget Boliden och skogsjätten Holmen backade med 1,4 respektive 1,2 procent. 

I botten fanns även industrikoncernen Indutrade och biltillverkaren Volvo som föll med 3,3 respektive 2,9 procent. 

Bland folkaktierna backade telekombolaget Telia och branschkollegan Ericsson med 1,3 procent medan klädjätten H&M föll med 0,7 procent.

Vinnarna bland storbolagen var få. Vid sidan av några A- och preferensaktier fanns nätkameraföretaget Axis, bioläkemedelsföretag AstraZeneca och spelbolaget Unibet som steg mellan 0,2 och 0,7 procent. Även detaljhandelsföretaget Ica och branschkollegan Axfood gick mot strömmen och steg med 0,6 respektive 0,7 procent.

Bland de mindre bolagen utmärkte sig elektronik-importfirman Hexatronic som klättrade med 16,2 procent efter att ha rapporterat en resultatförbättring på 76 procent för det tredje kvartalet.

Hälsovårdsföretaget Midsona steg med 6,7 procent efter beskedet att bolaget har förvärvat Internatural från Priveq Investment Fund IV och minoritetsägare. Den totala köpeskillingen på 810 miljoner kronor betalas kontant av bolaget som planerar en emission under 2016. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?