Annons

Femte dagen i rad med börsuppgång

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI steg med 0,3 procent på måndagen efter några minuters handel. Det är femte dagen i rad som börsen stiger.

Aktiemarknaden verkar ha skakat av sig brexitoron med besked. På måndagen fortsatte Stockholmsbörsen att stiga. Både breda indexet OMXSPI och storbolagsindexet OMXS30 steg med 0,3 procent efter några minuters handel.

Råvaru- och gruvaktier tillhörde de som går bäst på måndagsmorgonen. Boliden stiger med 2,7 procent medan Lundin Mining klättrar med strax över 2 procent. Olje- och gasbolaget Blackpearl Resources går starkast bland de medelstora bolagen och stiger med över 10 procent. Stålbolaget SSAB:s A-aktie klättrar med nästan 2 procent medan B-aktien stiger med 2,5 procent.

Brentoljan, råolja av Nordsjökvalitet, har klättrat över 50 dollar per fat.

Köksbolaget Nobia återhämtar sig något och stiger med 1,6 procent. Bolaget har fallit tungt den senaste tiden då nära hälften av bolagets försäljning sker i Storbritannien, något som skapat oro i spåren av brexit. Di rekommenderade aktien i lördagens tidning.

Även biometribolaget Fingerprint Cards återhämtar sig något och stiger med nästan 2 procent och handlas nu kring 85 kronor per aktie. Försvarskoncernen Saab går också framåt med över 2 procent. Under morgonen har Saab offentliggjort att de fått en order från FMV om en uppgradering av marin minröjning som uppgår till 147 miljoner kronor samt en australisk marinorder som uppgår till drygt 248 Mkr.

Storbankerna befinner sig i botten och Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB backar alla med runt 1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?