Annons

Räntor och valutor: Yenen stärks på BOJ-utryckning

Japanska räntor stiger kraftigt och yenen stärks efter BOJ-beskedet på fredagen.

Bank of Japan utökade ETF-köpen men lämnade i övrigt den penningpolitiska hållningen oförändrad, med målet för den monetära basen på 80.000 miljarder yen och depositräntan oförändrad på -0,10 procent. Obligationsköpen blir också kvar på nuvarande nivå.

BOJ talar om en kombinerad stimulanseffekt med finanspolitiken, att de är redo att agera igen vid behov och att de ska göra en genomlysning av policyns effektivitet vid nästa möte.

Marknaden hade dock väntat sig mer, och yenen har stärkts från cirka 104,60 till 102,70 som lägst efter beskedet, för att därefter stabiliseras runt 103-nivån.

Japanska räntor stiger 9-10 punkter med den 15-åriga statsobligationen nu på plus, 0,02 procent.

Även USA-räntorna stiger, med den tvååriga statsobligationen 3 punkter upp till 0,73 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?