Annons

Europabörser: Överraskande rapporter gav uppgångar

De europeiska aktiemarknaderna steg över lag på fredagen, mot bakgrund av överraskande positiva storbolagsrapporter.

Stoxx Europe 600 handlades upp 0,7 procent, medan franska CAC 40 noterades för en mindre uppgång på 0,2 procent. Tyska DAX steg 0,5 procent.

Barclays steg 6,1 procent efter en rapport som bland annat visade att vinsten från obligationshandel ökat med 10 procent i kvartalet, bättre än jämförbara europeiska konkurrenter.

Ståljätten Arcelor Mittal redovisade sin kvartalsmässigt största vinst sedan 2014, med ett ebitda på 1,77 miljarder dollar mot förväntade 1,51 miljarder. Aktien avancerade 5,7 procent.

Den italienska krisbanken Monte dei Paschi var upp 10 procent på morgonen efter att UBS lämnat ett räddningsförslag, men aktien föll tillbaka för att handlas omkring 4,5 procent högre vid stängning. Bankens styrelse ska enligt Reuters vara på väg att avvisa förslaget.

Fastighetsbolaget Foxtons rapporterade en 42 procent lägre vinst efter att försäljningarna i London minskat dramatiskt under det andra kvartalet. Bolaget väntar sig fortsatt låg aktivitet och aktien föll 10,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?