Annons

USA-börser: Ford faller tungt efter rapportmiss

De amerikanska börserna noterades inte för några större avvikelser från öppningsnivåerna efter en knapp timmes handel. Ford har tyngt S&P 500 medan Facebook hållit Nasdaq uppe runt oförändrat.

Klockan 16.15 hade Dow Jones industriindex sjunkit med 0,3 procent till 18.411, medan S&P 500 backade 0,2 procent till 2.162. Nasdaq Composite noterades oförändrad på nivå 5.136.

Ford redovisade en vinst per aktie om 52 cent jämfört med analytikernas förväntningar på 60 cent. Ford meddelade också att de kan komma att få svårt att uppnå det helårsresultat företaget tidigare har prognostiserat. Ford föll 9,5 procent i den inledande handeln.

Conoco Phillips, en av världens största oljeprospektörer, nådde inte upp till analytikernas förväntningar när den rapporterade en förlust för femte kvartalet i rad. Bolagets finanschef sade i samband med rapportpresentationen att det finns risk för att Conoco Phillips inte uppnår sitt mål för helåret. Aktien höll sig runt nollstrecket.

Facebook får många "likes" efter onsdagskvällens rapport som visade intäkter och tillväxt i användarantal som överträffade förväntningarna med råge. Bolaget redovisade en märkbar ökning i intäkter för annonser i mobilen. Nettoresultatet ökade med 186 procent. Aktien steg 3,5 procent.

Med Fed-beslutet ur världen riktas nu ögonen mot Bank of Japan. Förväntningarna är att BOJ mot bakgrund av låg tillväxt och sjunkande inflation ska presentera någon form av utökade eller nya lättnader i samband med räntebeskedet som väntas under natten mot fredag.

Torsdagens jobbstatistik från USA visade på en ökning av antalet nyanmälda arbetslösa under föregående vecka.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var 2 punkter högre till 1,52 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?