Annons

USA-börser: New York väntas klart upp vid öppning

Terminerna för de amerikanska börsindexen indikerade en tydlig positiv start på onsdagens handel i New York. Apple rusade i förhandeln, vilket lyfte hela tekniksektorn. Marknadens blickar riktades också på kvällens räntebesked från Fed.

Vid 15-tiden stod terminerna för Dow Jones och S&P 500 kring 0,3 procent upp och tekniktunga Nasdaq visade en uppgång med drygt 0,8 procent.

Apple steg med närmare 8 procent i förhandeln, efter att ha släppte sin kvartalsrapport efter tisdagsbörsens stängning. Bättre resultat och högre Iphone-försäljning bidrog till att lyfta aktien.

"Ett rally av denna dignitet i Apple är ganska anmärkningsvärt", säger Oliver Herington, vid mäklarfirman Atlantic till Bloomberg News.

Mikrobloggen Twitter rasade däremot 11 procent efter att ha presenterat en intäktsprognos som inte nådde marknadens förväntningar.

Flygplanstillverkaren Boeing redovisade en mindre förlust än vad analytikerna förväntat sig under kvartalet. Bolaget rapporterade en förlust om 0:44 dollar per aktie, där väntat var 0:92 dollar.

Läskjätten Coca Cola nådde däremot inte riktigt upp till omsättningsförväntningarna under det andra kvartalet och justerade även ned sin prognos för helåret 2016. Aktien var ned knappt 2 procent.

Facebook presenterar sin kvartalsrapport efter stängning på onsdagen. Många analytiker på Wall Street håller köprekommendation för aktien, men Andrew Left, grundare av analysfirman Citron Research och känd för sina ofta korrekta korta positioner, anser att Facebook är övervärderat i dagsläget.

"Jag tror bara att förväntningarna är lite högt uppskruvade för den verklighet som bolaget kommer att möta under de kommande tolv till 24 månaderna", säger han till Bloomberg News.

På makrofronten rapporterades att orderingången på varaktiga varor i USA sjönk 4,0 procent i juni, jämfört med månaden före. Analytikerna hade räknat med att orderingången skulle ha sjunkit 1,4 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Klockan 20.00 svensk tid lämnas räntebesked från Federal Reserve. Den allmänna uppfattningen på marknaden är att räntan lämnas oförändrad.

"Ingen verkar tro på en höjning från Fed vid detta möte. Varje kommentar som hänvisar till en förbättrad verksamhetsmiljö kommer att leda till ökade förväntningar om att Fed höjer räntan i september", sade Bob Pavlik, marknadsstrateg vid Boston Private Wealth, till Marketwatch.

 

Noteringar vid 15-tiden(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)Terminen för Dow Jones +0,34%Terminen för S&P 500 +0,24%Terminen för Nasdaq +0,84%2-åriga USA-räntan +0,0000 till 0,7539%10-åriga USA-räntan -0,0086 till 1,5525%Olja, US WTI -0:01 USD till 42:91 dollar/fatOlja, Brent -0:26 USD till 44:61 dollar/fatEUR/USD +0:0013 till 1:1000


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?