ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Europabörser: Rapporter ger lyft i Paris

Med stöd från starka rapporter letade sig de ledande Europabörserna letade sig uppåt på onsdagen. Parisbörsen var i täten för uppgången. Efter börsernas stängning i dag väntas ett penningpolitiskt besked från Federal Reserve.

Förväntningarna inför Fed-beskedet ligger på en oförändrad styrränta. Samtidigt finns rapporter om att Japans premiärminister Shinzo Abe planerar att presentera ekonomiska stimulansåtgärder till ett värde om över 28.000 miljarder yen nästa vecka. Den japanska centralbanken kommer med sitt penningpolitiska besked på fredag.

Bland rapporterande bolag steg lyxvarutillverkaren LVMH med 7,3 procent och biltillverkaren Peugeot ställdes upp 6,8 procent. LVMH visade en tillväxt på försäljningen med oförändrat resultat under det första halvåret. Peugeots nettoresultat mer än fördubblades för samma period.

Deutsche Bank gick mot strömmen med en nedgång på 4,7 procent. Bankens rapport där nettoresultatet från i fjol rasade med 98 procent till 20 miljoner euro verkade inte uppskattas på marknaden trots att resultatet kom in över förväntningarna enligt konsensus.

Spanska sektorkollegan Banco Santander var däremot upp 2,8 procent efter en rapport som sett till resultatet i stort sett prickade förväntningarna.

Airbus redovisade ett resultat klart över förväntan. Nettoresultatet höjdes dock bland annat av en lägre skattesats samt förändringar av koncernstrukturens försvars- och rymddelar. Aktien belönades med en uppgång på 4,5 procent.

Strax efter lunchtid väntas en rapport från brittiska Glaxosmithkline. Aktien var upp 0,2 procent inför rapportsläppet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies