Annons

Nordenbörser: <br />Uppåt på bred front

Börserna i Norden noterades likt motsvarigheterna på kontinenten för uppgångar i tisdagens handel.

Klockan 17.30 var samlingsindexet Nordic VINX 0,5 procent högre till nivån 914.

Det norska OBX stängde med en uppgång om 0,3 procent. Kiselbolaget Rec Silicon steg med 2,6 procent och därmed mest inom storbolagsindexet.

Oljeservicebolaget PGS hittades på motsatt sida av OBX, med en nedgång om 5,3 procent. Majoriteten av sektorkollegorna stängde däremot högre, sedan oljepriset upplevt en uppåtrekyl inför Oslobörsens stängning. Strax efter stängning återvände priset för råvaran till en lägre nivå.

Danska OMXC20CAP noterades samtidigt för en uppgång om 1,3 procent.

Genmab klättrade med dryga 5 procent sedan FDA sent på måndagskvällen gett bolaget ett godkännande för ett läkemedel.

"Det är goda nyheter och det är därför aktien befinner sig i toppen" sade Ole Kjaer, avdelningschef vid Sydbank, till Ritzau Finans.

FLSmidth steg samtidigt med 0,8 procent till 269:70 danska kronor sedan Goldman Sachs höjt rekommendationen för verkstadsbolaget till neutral från tidigare sälj. Riktkursen höjdes samtidigt med 60 kronor till 250 kronor per aktie.

I Helsingfors stängde OMXH25 0,5 procent högre.

Skogsbolaget UPM-Kymmene bekände färg för kvartalet och redovisade en vinst över SME Direkts prognossammanställning. Aktien steg med 3,6 procent.

"Det första halvåret ger ytterligare bevis för att vi är på rätt spår", kommenterade vd Jussi Pesonen i rapportens vd-ord.

Outokumpu steg också, upp 2,4 procent, sedan ståltillverkaren uppvisat en mindre förlust än väntat för det andra kvartalet och dessutom lovat positiva siffror för det tredje.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?