Annons

USA-terminer: Pekar mot nollan

Terminerna inför måndagens börsöppning i New York indikerade en i stort sett oförändrad start på veckan, efter förra veckans uppgångar i kölvattnet av rapportfloden. Före börsöppning lade bland andra telekombolaget Sprint och konsumentvarugruppen Kimberly-Clark fram sina kvartalsrapporter.

Klockan 15.00 stod terminerna för Nasdaq, Dow Jones och S&P 500 på i stort sett oförändrat.

På fredagen steg S&P 500 med 0,5 procent, vilket gjorde att indexet nu har nått sin sjunde all-time high notering under tio handelsdagar.

"Vi kommer fortsätta i denna uppåtgående marknadstrend, men vi befinner oss i en mognadsfas där argumenten runt värderingarna inte har försvunnit. Värderingarna fortsätter att vara ansträngda", säger Kully Samra vid Charles Schwab till Bloomberg News.

Bland aktier som rörde sig i förhandeln, kan nämnas Sprint som steg med cirka 3 procent efter att ha presenterat ett resultat som överträffade analytikernas förväntningar.

Kimberly-Clark, som konkurrerar med svenska SCA, föll däremot med cirka 3 procent. I rapporten flaggade bolaget för att den organiska tillväxten nu spås landa i den nedre delen av det tidigare prognosintervallet om 3-5 procent 2016.

Före börsöppningen bekräftade telekombolaget Verizon sitt förvärv av Yahoos operativa verksamhet. Förvärvet landade på 4,83 miljarder dollar och betalas kontant. Yahoo kommer ändra namn och bli ett börsnoterat investmentbolag, medan deras operativa verksamhet nu integreras med AOL som Verizon förvärvade för drygt ett år sedan. Verizon handlades upp marginellt, medan Yahoo var ner cirka 1 procent.

Efter måndagens stängning väntas Texas Instruments komma med sin kvartalsrapport, och bland tisdagens höjdpunkter finns kvartalssiffror från Apple, Twitter och Caterpillar. Under veckan ska 195 S&P-bolag redovisa sina kvartalsrapporter.

På makrosidan var måndagens agenda tom, och marknaden vänder nu intresset mot Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen. I stort sett alla bedömare räknar med oförändrad ränta, men förväntningarna om en höjning senare i år har stegrats de senaste veckorna efter starka USA-data och då effekterna av Brexit-omröstningen hittills varit mindre än befarat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?