Annons

USA-börser: Rapportvecka inleds med nedgångar

USA-börserna började en vecka som bland annat innehåller rapporter från 195 S&P 500-bolag med nedgångar. Många marknadsaktörer intar en avvaktande hållning, då även centralbanksmöten i USA och Japan väntar i dagarna.

"Bolagsrapporterna är avgörande i veckan, men även Fed, Bank of Japan och demokraternas konvent är faktorer som kan påverka", sade John Canally på LPL Financial till Bloomberg News.

"Vi har handlat upp marknaderna till rekordnivåer på höga värderingar, så vi måste nog få in några fullträffar i rapporterna för att vi ska orka mycket högre härifrån", fortsatte han.

Klockan 16.20 hade både Dow Jones industriindex och S&P 500 sjunkit 0,5 procent till nivåerna 18.477 respektive 2.165. Nasdaq Composite noterades tappade 0,2 procent till 5.089.

Sprints kvartalsrapport som publicerades före börsernas öppning avslöjade större förlust jämfört med motsvarande period i fjol, men bättre intäkter än väntat och större ökning av antalet abonnenter. Sprint steg rejält, nära 20 procent upp.

Tidigare på måndagen bekräftade telekombolaget Verizon sitt förvärv av Yahoos operativa verksamhet, till en köpesumma om 4,83 miljarder dollar. Yahoo kommer att leva kvar som investmentbolag under nytt namn, med stora ägarandelar i kinesiska Alibaba och japanska Yahoo.

Verizon handlades 0,3 procent lägre, medan Yahoo backade 2,5 procent.

SCA-konkurrenten Kimberly-Clark flaggade för att den organiska tillväxten för 2016 kommer att bli i den nedre delen av det tidigare angivna intervallet om 3-5 procent. Aktien sjönk 1,5 procent.

Efter USA-marknadernas stängning väntas rapport från Texas Instrument. Aktien, som stigit nära 20 procent i år, handlades på oförändrade nivåer.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk med lite drygt en punkt till 1,55 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?