Annons

Meda under förväntan

Specialistläkemedelsbolaget Meda redovisar ett ebitda-resultat exklusive engångsposter på 1.576 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från Nimo-KGAnnons

Nimo-KG lyfter produktionen med kundanpassade lösningar

Möt det lönsamma och framgångsrika försäljnings- och ingenjörsbolaget från lilla Kågeröd i Skåne som säljer maskiner för intern produkthantering över hela världen.

Jag tror att en av framgångsfaktorerna är de nära relationerna med våra kunder. Vår långa erfarenhet av speciallösningar för produkthantering till ett brett spann av branscher gör att vi kan skapa anpassade speciallösningar för både enskilda maskiner och kompletta hanteringslinjer, säger företagets vd Martin Olsson.

Vad gör man om man har verksamhet i livsmedelsbranschen och vill förnya sina maskiner för produkthantering, till exempel för att få tillverkningsprocessen att snurra lite snabbare och bät-tre eller vill förbättra arbetsmiljön? Jo, man vänder sig till Nimo-KG, ett svenskt företag som specialiserat sig på att konstruera, sälja och anpassa maskiner för intern produkthantering, ex-empelvis sådant som lyft, vägning och tömning.

Vi arbetar tillsammans med kunder från många olika branscher och segment såsom livsmedel, läkemedel, verkstadsprodukter och avfall. Olika branscher ställer olika krav och att vi är aktiva inom flera olika segment gör att vi hela tiden utvecklas och får nya branschrelaterade kun-skaper. Samtidigt som vi har en i grunden välbeprövad arbetsprocess så ser vi vårt arbete som ett hantverk där varje kunduppdrag är unikt, säger Martin Olsson, Nimo-KG:s vd.

Från Kågeröd till världen

Företaget grundades i lilla Kågeröd i Skåne för över sextio år sedan, och där ligger fortfarande huvudkontoret. Idag har dock Nimo-KG en global marknad.

Vi säljer cirka 25-30 procent av våra maskiner i Sverige, resten går på export till kunder över hela världen, fortsätter Martin.

Sortimentet omfattar kompletta rostfria lösningar för alla typer av intern produkthantering. Samtliga produkter möter högt ställda krav på ergonomi, flexibilitet, säkerhet och hygien som finns i olika branscher. Man konstruerar också nyckelfärdiga anläggningar i samråd med kunden utifrån dennes önskemål och behov. 

Just detta – att vi gärna ordnar med skräddarsydda lösningar och med van hand anpassar maskinerna efter kundernas behov – är nog en av Nimo-KG:s fördelar. Alla kunder erbjuds också löpande underhåll samt snabb och effektiv service vid exempelvis oplanerade driftstopp, säger Martin.

Bästa lösningen för linschips

Ett exempel på en kund som nyligen haft stor nytta av Nimo_KG:s höga ambitioner när det gäller flexibilitet och kundtillvändhet är en livsmedelsjätte som just börjat producera linschips.

Deras utmaning låg i hur chipsen på ett säkert och samtidigt effektivt sätt skulle flyttas från leveransförpackning till fabrikens smaksättare. Till skillnad från potatischips som tillverkas av potatis lokalt, tillverkas linschips genom att man smaksätter och friterar ett halvfabrikat som likna bandpasta. Själva momentet där halvfabrikatet överförs från den levererade pallboxen ner i fabrikens processutrustning blir extra kritisk då produkten inte får krossas, berättar Martin.

Nimo-KG tog fram en specialbyggd och automatiserad lyft som gjorde att chipsen kunden överföras från leverans ner i fabrikens processutrustning utan att skadas.

Vår anpassade lösning resulterade i att chipsen kunde hanteras problemfritt och utan skador. Lyften fungerade framgångsrikt i produktionen och kort efter att första produktionslinjen med den nya hydraultömmaren var installerad beställde livsmedelsjätten en identisk lyft till en annan produktionslinje, berättar Martin.

Carina Thern, säljare på Nimo-KG, tillägger:

– För oss är det viktigt att kunden får den kvalitet de efterfrågar och att vi löser utmaningar som de har i produktionsprocessen. Det är också kul att Nimo-KG har kunnat bidra till produktionen av en sådan populär och framgångsrik produkt.

Om Nimo-KG

Nimo-KG konstruerar och tillverkar maskiner för intern produkthantering. Företagets lyft- och tömningsutrustning (KG-lyften) har under årens lopp gjort företaget till ett välkänt varumärke i livsmedelsindustrin. Varje år levereras över 200 maskiner till kunder över hela världen.

Läs mer på www.nimo-kg.se  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimo-KG och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera