Annons

Swedish Match tar ny kamp för snuset

Swedish Match ger inte upp kampen om att få sälja snus i hela EU. Nu inleder snustillverkaren en ytterligare prövning av försäljningsförbudet, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Sedan 1992 är det förbjudet att sälja snus på EU:s inre marknad
Sedan 1992 är det förbjudet att sälja snus på EU:s inre marknadFoto:Fredrik Sandberg/TT

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från EnvipcoAnnons

Att panta har aldrig varit lättare – Möt Quantum, maskinen som revolutionerar branschen

Alla känner nog igen känslan när man äntligen tar med sig den där påsen med pantburkar till sin lokala butik för att panta, för att sedan mötas av köer och en otrevlig lukt. Det här slipper du när du pantar i Envipcos pantmaskin Quantum. Maskinen som du kan tömma hela säckar med pant i. 

– Vi har ökat vår pantmottagning med hela 400 procent, säger Albin Håkansson, Köpman på Extra Stormarknad Mjällby. 

I Sverige är vi duktiga på att panta, samtidigt är det en syssla som vi många gånger drar oss från att göra. Därför är det en stor fördel om du snabbt och smidigt kan panta genom att hälla hela säckar i maskinen, som med Quantum. 

– Kunden behöver aldrig röra förpackningarna. De tömmer sin pant i den öppna inmatningen och automaten sköter resten. Det går fem gånger snabbare än tidigare att panta, förklarar Lars Haglöf, vd på Envipco. 

En lönsam investering 

Envipcos pantsystem lanserades i Sverige 2016, sedan den dagen har intresset för pantmaskinen varit stort. Quantum kommer som en färdig lösning och kan placeras utanför butiken. Det innebär att du kan frigöra yta inne i butiken och slipper det så kallade pantrummet. 

– Vi har kunder som gjort om ytan till restaurang, café, eller öppnat en större information och spelavdelning. Flera butiker har även utökat sin yta för pakethantering, en aktuell lösning i och med den ökande e-handeln. Samtidigt har de en otrolig ökning i sin pantmottagning, några på hela 800 procent, säger Lars Haglöf. 

Så säger handlarna 

Albin Håkansson på Extra Stormarknad Mjällby investerade i utomhusversionen av Quantum 2017 och valde nyligen att investera i en andra maskin på grund av den positiva upplevelsen och utvecklingen. 

– Det har fungerat helt fantastiskt, dels tjänar vi pengar på det i och med den enorma ökning vi haft i pantmottagning. Sedan har vi frigjort yta i butiken där vi nu kan göra mer plats åt varor. Dessutom väljer de kunder som pantat hos oss att återvända till butiken. 

Även ICA Kvantum Sollefteå upplever en ökad kundström till butiken på grund av Envipcos pantmaskin Quantum. 

– Vi har placerat vår pantmaskin vid återvinningsstationen på parkeringsplatsen, på drygt ett år har pantmottagandet ökat med 200 procent, och återvinngen med 60 procent. En väldigt positiv utveckling, inte bara för vår butik utan ur ett miljöperspektiv, avslutar ICA Handlaren Ulf Schön. 

Faktaruta

Envipco finns på flera marknader världen över och lanserades i Sverige 2016. De betraktar sig som en av de mest innovativa och aktiva inom området och satsar mycket på nyutveckling av effektiva lösningar för återtagande och återvinning av dryckesförpackningar.

Läs mer och få kontakt på: www.envipco.se eller 0105168220. 

 

Mer från Envipco

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Envipco och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?