Annons

New York-börser: Microsoft upp på rapport

USA-börserna stängde nära oförändrat på tisdagen, med råvarurelaterat som främsta sänke och investerare riktade fortsatt fokus mot kvartalssiffror.

Vid stängning hade Dow Jones Industrial Average stigit med 0,2 procent till 18.560, och S&P 500 var ned 0,1 procent till nivån 2.164. Nasdaq backade samtidigt med 0,4 procent till 5.036.

Positiva rapporter från Johnson & Johnson och United Health fick de två hälsovårdsbolagen att avancera med 1,7 respektive 1,3 procent.

En rapport där såväl omsättning och resultat var bättre än väntat lyckades däremot inte lyfta Goldman Sachs som stängde 1,2 procent lägre. Rapportsäsongen för storbankerna börjar nu nå sitt slut och därmed kommer fokus riktas mot tech-bolagen.

Sent på måndagskvällen lade Netflix fram en rapport som inte tycktes falla investerare i smaken. Tillväxten i antalet användare inkom betydligt lägre än vad både bolaget självt, och marknaden, hade väntat sig för perioden. Vidare spådde Netflix en användartillväxt för nästkommande kvartal som också var en klart långsammare takt än vad analytikerna hade räknat med.

Bortom rapporterna märktes nedgångar för råvarurelaterade aktier. Ett fallande oljepris satte press på energibolagen. Även flertalet gruvbolag noterades för nedgångar, med Freeport-McMoran och Alcoa ned 5,3 respektive 2,7 procent.

Strax efter stängning inkom kvartalsrapporten från Microsoft där både försäljning och resultat översteg estimaten. Aktien steg med 4,1 procent i efterhandeln.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg med 3 punkter till 1,58 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?