Annons

Wall Street öppnar på svagt plus

Börserna i New York handlades svagt på plussidan omkring 16-tiden. Handlarna fokuserar mer på bolagsrapporterna för indikationer om framtiden än på misslyckade kuppförsök i avlägsna länder.

"Marknadens fokus ligger på vinster, och viktigare ändå fingervisningar om framtiden, snarare än makrohändelsers påverkan, presidentvalet, och hur dollarförändringar influerar affärsvillkoren", sade Kevin Kelly på Recon Capital Partners till Bloomberg News.

"För en marknad som är fullt upptagen med att lyssna till vad företagsledningarna säger är det svårt att påverkas av händelser i Turkiet", fortsatte han.

Klockan 16.10 hade Dow Jones industriindex stigit med 0,1 procent till 18.527. S&P 500 visade samma procentuella utveckling, upp 0,1 procent till 2.164. Nasdaq Composite ökade 0,4 procent till 5.047.

Oljepriserna föll tillbaka mot de lägsta nivåerna på två månader på måndagseftermiddagen efter det att statistik från Baker Hughes över den amerikanska produktionen visat ett ökat antal oljeriggar i bruk för tredje veckan i rad. Sex veckor av de senaste sju har sammanställningen över aktiva oljeriggar indikerat ökande produktion från de nordamerikanska oljeproducenterna.

Oljebolagen var den sektor i S&P 500 som tappade mest på måndagen, minus 0,8 procent vid 16-tiden.

Bank of America presenterade sin kvartalsrapport innan börsöppning vilken innehöll ett resultat som var något bättre än vad analytikerna förväntat sig enligt Bloomberg News sammanställning. Storbankens aktie avancerade 1,3 procent under den inledande handeln i New York.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg med knappt 2 punkter till 1,57 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?