Annons

Europabörser: Nice-attack bakom nedgångar

Börserna i Europa noterades för marginella nedgångar på fredagen, med reserelaterade aktier i botten, sedan attacken i Nice inneburit att över 80 personer mist sina liv.

"Attacken i Nice är självklart en fruktansvärd händelse, men när det gäller marknadsreaktion brukar dessa typer av chocker inte vara så länge", sade Michael Kapler, aktiechef vid Mittelbrandenburgische Sparkasse, till Bloomberg News.

"Vi får en liten andhämtning från de uppgångar som varit de senaste dagarna. Just nu riktas fokus på centralbankerna igen - på hur de kommer att agera efter Brexit. Fokus ligger där och på rapportperioden i Europa och USA", fortsatte han.

Stoxx Europe 600 stängde 0,3 procent lägre, och franska CAC 40 var ned 0,4 procent. Tyska DAX backade samtidigt 0,2 procent.

Inom det breda Stoxx Europe 600 återfanns reserelaterade bolag i botten. Flygbolaget Thomas Cook backade med 3,9 procent och hotelloperatören Accor var ned 3,7 procent.

Sämst presenterande inom index var däremot klocktillverkaren Swatch, med en nedgång om dryga 8 procent, sedan bolaget utfärdat en vinstvarning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?