ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Drar mot positiv öppning i New York

USA-terminerna pekar på en inledning omkring oförändrade nivåer med en halvtimme kvar till börsöppning, med en dragning åt det positiva hållet.

Vid 15-tiden noterades terminerna för S&P 500 och Dow Jones plus 0,1 procent. Terminen för Nasdaq var oförändrad.

De nordamerikanska aktiemarknaderna närmar sig slutet av en tredje plusvecka efter den brittiska EU-omröstningen. Från analytikerhåll uttrycks viss skepsis mot att börsindexen ska kunna fortsätta att slå höjdrekord under en rapportperiod där man väntar sig minskade vinster för femte kvartalet i rad.

"Marknaderna har nått över sina förväntade nivåer", sade Peter Dixon på Commerzbank till Bloomberg News.

"Om vi får godkända vinster från bankerna kan det trycka upp marknaderna lite högre, men jag misstänker att det skulle kunna bli en bra signal för folk att börja tänka på att ta hem lite vinster", fortsatte Peter Dixon.

Innan USA-börsernas öppning på fredagen rapporterade både Wells Fargo och Citigroup. Wells Fargos rapport var helt i linje med analytikernas förväntningar enligt Bloomberg news snittprognos. Wells Fargo backade 1 procent i förhandeln.

Citigroups resultat var högre än analytikernas förväntningar, medan omsättningen kom in enligt konsensus. Citigroup steg lite mer än 1 procent inför börsöppningen.

Junis detaljhandelsstatistik för USA som presenterades på fredagseftermiddagen visade på 0,6 procent högre försäljning jämfört med maj, vilket var mer än vad analytikerna trodde.

Konsumentprisindex steg 0,2 procent i juni jämfört med maj. Jämfört med samma månad 2015 steg KPI med 1 procent.

Indexet Empire Manufacturing som indikerar tillståndet på affärsförhållanden i New York-regionen sjönk i juli. Såväl indexen över nya order som sysselsättning sjönk.

Senare på fredagen väntar industriproduktionsstatistik och Michigan-index över konsumentförtroende.

Det skandalomsusade kosttillskottsföretaget Herbalife stiger mer än 10 procent i förhandeln efter nyheten om att den amerikanska konkurrensmyndigheten avslutar sin granskning av bolaget. Herbalife ska omstrukturera sin verksamhet i USA och betala 200 miljoner dollar i skadestånd för anklagelser om att de lurat kunder. I och med det slipper bolaget ifrån allvarligare anklagelser om att Herbalife fungerade som ett pyramidspel.

Oljepriserna inledde fredagen med nedgångar men vände upp till omkring nollstrecket under eftermiddagen.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen noterades 3 punkter högre till 1,57 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies